Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA pyörähti käyntiin viikonlopun aikana.

Jenkkilässä nähtiin heti myös suomalaiskohtaaminen, kun Edon Maxhunin Long Beach State veti pidemmän korren Remu Raitasen San Franciscosta. Maxhunin Long Beach State nappasi johdon jo ensimmäisen puoliajan aikana. Tauon jälkeen San Francisco kykeni tasoittamaan pelin vielä kolmesti, mutta Long Beach Staten vahva vapaaheittotyöskentely takasi 83-71 (37-34) -voiton vieraille.

Tulokaskauttaan pelaava Maxhuni sai viljalti vastuuta pelaten 20 minuuttia, joiden aikana hän tehtaili 2 pistettä, 3 levypalloa ja 2 syöttöä. Toista kauttaan pelaava Raitanen taas repi 12 levypalloa, säkitti 3 pistettä, jakoi 2 syöttöä ja riisti kerran 24 minuutin aikana.

Oskar Michelsen ja Davidson olivat hurjassa vauhdissa kaataen Charleston Southernin murskalukemin 62-110 (23-58). Michelsen oli liekeissä kaaren takaa heittäen yhdeksästä yrityksestään sisään kuusi. Kokonaisuudessaan Michelsenin saldo 18 minuutissa oli 18 pistettä, 2 levypalloa, riisto ja torjunta.

Murphyn veljeskatraan nuorin Tomas Murphy oli avainosassa ensimmäisessä yliopisto-ottelussaan, kun Northeastern selätti Boston Universityn 65-59 (35-26). Murphy oli joukkueensa pistekärki 15 pisteellä, 6 levypallolla ja kolmella syötöllä 31 minuutissa.

Fiifi Aidoo ja Grand Canyon aloitti kautensa railakkaan kotiyleisönsä edessä 51-67 (17-35) -voitolla. Grand Canyonin vankka ensimmäisen puoliajan puolustus oli jo itsessään tarpeeksi, jotta purppurainen yleisömeri pääsi juhlimaan voittoa. Aidoo käytti ansaitsemansa 11 peliminuuttia tehokkaasti heittäen 11 pistettä ja kahmimalla 4 levypalloa. Pelitilanneheittonsa Aidoo heitti 4/9 ja kolmosensa 3/6.

Shawn Hopkins ja Troy aloittivat kautensa trillerillä, kun Troy taipui lopulta North Dakotalle 80-83 (33-30). Kolme sekuntia ennen loppusummeria North Dakotan Geno Crandallia rikottiin kolmosyrityksessä ja 41 pistettä koko ottelussa tehnyt Crandall naulasi jokaisen vapaaheiton sisään loppulukemiin. Kolmatta kauttaan Troyssa pelaava Hopkins viihtyi parketilla 13 minuuttia, joiden aikana hän jäi pisteittä, mutta noukki kaksi levypalloa.

Samuli Niemisen Stephen F. Austin voitti ensimmäisessä ottelussaan Longwoodin 74-61 (41-31). Nieminen jäi pisteittä 13 minuutissa, mutta haki yhden levypallon ja riiston.

Joonas Tahvanaisen Utah Valley pelasi kaksi ottelua huippujoukkueita vastaan viikonlopun aikana. Ensimmäisessä pelissä Utah Valley hävisi Kentuckylle 63-73 (34-25). Tahvanainen pelasi viisi minuuttia ilman tilastomerkintöjä.

Toisessa ottelussa vastus ei ainakaan helpottunut, kun vastaan tuli legendaarinen Duke, joka voitti ottelun selkeästi 69-99 (33-48). Tahvanainen kirjasi kaksi pistettä ja kaksi levypalloa kahdeksassa minuutissa.

 

Lähde: Basket.fi