Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi ylimääräisellä kierroksella tukea koronaviruksen tuoman poikkeustilanteen johdosta jäljellä oleviin kausimaksuihin.

Poikkeuksellisen tilanteen vuoksi We deliver -rahasto käynnisti ylimääräisen hakukierroksen vähävaraisille perheille ja niille, joita poikkeustilanne kosketti rahallisesti. Hakukierroksella harrastajat pystyivät hakea tukea ainoastaan seurojen kausimaksuihin.

Ylimääräisellä kierroksella tukea sai 27 perhettä. Koripalloliitto lahjoitti poikkeustilanteen johdosta 15 000 euroa rahastolle, joista osa jaettiin tällä hakukierroksella.

– Kuten saimme maalis-huhtikuussa päivittäin uutista lukea, niin tuhannet ihmiset joutuivat lomautetuiksi tai irtisanotuiksi. Lisäksi epidemian aiheuttama kriisi on ollut monelle yrittäjälle painajaismainen. Usealla perheellä oli vielä kausimaksun viimeinen osa maksamatta ja tätä taakkaa halusimme helpottaa. Tukia jakaessamme teimme periaatteellisen päätöksen, että tukea ei myönnetä tällä hakukierroksella mihinkään muuhun kuin avoinna oleviin kausimaksuihin, kommentoi yhteyspäällikkö Jussi Laurila Koripalloliiton verkkosivuilla.

Koripalloliitto aloittaa seuraavan hakukierroksen poikkeuksellisesti jo elokuun alussa. Tuolloin tukea voi hakea taas kausimaksujen ohella kaikkiin muihin kuluihin.

– Ymmärrän täysin, että tulevaisuus ja harrastuksen jatkaminen voivat huolettaa, mikäli taloudellinen tilanne on haastava tai se on äkillisesti muuttunut. Kannamme Koripalloliittona kortemme kekoon ja olemme päättäneet aloittaa seuraavan hakukierroksen jo elokuun alussa. Tuolloin tukea voi hakea jälleen kaikkiin koripallosta aiheutuvien kulujen kattamaiseen. Rohkaisen seuroja jakamaan rahastosta tietoa, jotta vanhempien taloudellisen tilanteen johdosta yhdeltäkään lapselta ei jäisi esimerkiksi seuran kesäleiriä välistä. Kaikesta selvitään, myös tästä – yhdessä, Laurila päättää.

Lähde: Basket.fi