Kun Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann julkisti heinäkuussa ehdokaslistansa elokuun lopulla alkaviin EM-kotikisoihin, kokenut Teemu Rannikko, 36, loisti poissaolollaan.

Ylen mukaan Rannikko harjoitteli kuitenkin joukkueen kanssa keskiviikkona Lohjan Kisakalliossa, jossa Susijengi tällä hetkellä leireilee.

– Siinä taisi käydä niin, että kun Teemu maanantaina lähti autolla Saloon harjoituksiin, niin jäikin Salo välistä ja hän ajoi tänne koripallon kehtoon Susijengin treeneihin. Meillä oli yhdet ylimääräiset harjoituskamat täällä ja ajateltiin, että kyllä meille aina entinen susipelaaja harjoittelemaan mahtuu, Dettmann sanoi Ylelle.

Dettmann kertoi myös, että kyseessä on Rannikon osalta toistaiseksi vain viikon pituinen harjoitusjakso. Rannikko on sijaistanut muun muassa Petteri Koposta, Sasu Salinia ja Mikko Koivistoa.

Kun Dettmannilta kysyttiin, voisiko Joensuun Katajan Korisliigan mestaruuteen päättyneellä kaudella johdattanut Rannikko olla mukana EM-kisojen alkulohkovaiheessa, hän ei kommentoinut asiaa erityisemmin.

– Nyt mennään asioiden edelle. Kisat alkavat vasta elokuun lopussa ja nyt mennään heinäkuussa, Dettmann toppuutteli ja pidättäytyi pohtimasta peräti 136 A-maaottelua pelanneen Rannikon lisäystä kisajoukkueeseen.

– Teemu treenaa tämän viikon joukkueen kanssa. Ensi viikolla katsotaan sitten jatkoa uudestaan.

Ylen jutun voit lukea kokonaisuudessaan täältä.