Yle on solminut Suomen Koripalloliiton kanssa sopimuksen Susijengin valmistavien maaotteluiden sekä Susiladiesin valmistavien maaotteluiden sekä EM-karsintojen televisioimisesta vuosien 2019-21 aikana. Ennestään Ylellä oli sopimus kv. koripalloliiton FIBA:n kanssa miesten EM-kisojen 2021 sekä niihin tähtäävien EM-karsintojen esittämisestä.

Tuoreen sopimuksen myötä Yle televisioi myös Susijengin EM-karsintoihin ja EM-kisoihin valmistavat maaottelut seuraavan kahden vuoden aikana. Kesällä 2019 Yle on mukana Liettuan ja Susijengin välisessä maaottelussa Liettuan Klaipedassa 4.8. sekä Susijengin juhlaturnauksen kotiotteluissa Liettuaa (16.8.) ja Venäjää (18.8.) vastaan.

Miesten EM-karsinnat käynnistyvät helmikuussa 2020.

Tuore sopimus tuo myös naisten maajoukkuekoripallon laajemmin kotimaisen urheiluyleisön ulottuville. Susiladiesin EM-karsinnat kohti vuoden 2021 EM-kisoja käynnistyvät marraskuussa Ylen seuratessa karsintoja tiiviisti. Lisäksi Yle hankki oikeudet Suomen järjestämiin valmistaviin maaotteluihin.

– Tämä laajempi sopimus koripallon maajoukkueiden otteluista täydentää hienolla tavalla tarjontaamme palloilusta, toteaa Yle Urheilun vs. päällikkö Robert Portman Koripalloliiton sivuilla.

– Yle on ollut pitkään meille luotettava yhteistyökumppani ja olen iloinen yhteistyön jatkumisesta. Erityisen ilahtunut olen siitä, että nyt myös naisten maajoukkuekoripallo saa ansaitsemansa huomion Ylen kanavilla, Koripalloliiton toiminnanjohtaja Ari Tammivaara kiittelee.

– Suomalaista naiskoripalloa on syytä pitää silmällä lähivuosien aikana. 18-vuotiaat tytöt voittivat B-divisioonan Euroopan mestaruuden, naisten joukkue esiintyi edukseen universiadeissa, meillä on kasvamassa liuta lupaavia nuoria niin kotimaassa kuin USA:n yliopistosarjoissakin, jatkaa Tammivaara.