Suomen koripallomaajoukkueen tähtiin päättyneissä EM-kisoissa kuuluneen Lauri Markkasen nimeä kantavatmaksuttomat koriskoulut ovat täyttyneet nopeasti, kertoo Yle. Markkanen, 20, lupautui koulujen kummiksi kotiseutunsa Jyväskylän alueella.

Ylen mukaan aloittavien koripalloharrastajien määrä on tänä syksyny lähes kolminkertaistunut. Yhteensä kouluihin ilmoittautui 400 innokasta, eivätkä kaikki halukkaat mahtuneet mukaan. Edellisinä vuosina osanottajia on ollut vain noin 120. Se osoittaa, mikä vetovoima Markkasen nimellä on nuorten liikkumisessa.

Koriskoulu on tarkoitettu koripallon aloittaville 5-9-vuotiaille pojille ja tytöille. Koulut pyörivät syyskuusta huhtikuuhun Jyväskylässä, Muuramessa, Äänekoskella ja Laukaassa.

Lasten koriskoulujen toteutuksesta vastaavat Jyväskylä Basketball Academy, HoNsU, Säynätsalon Riento, Laukaan Urheilijat, Muuramen Urheilijat ja Äänekosken Huima.

Koriskouluun kuuluu yksi harjoitus viikossa kevääseen asti, oma pallo ja peliasu. Eikä se maksa lapsille mitään. Kaupungit ja kunnat ovat antaneet salinsa käyttöön veloituksetta.