Salon Vilpas jatkaa Korisliigan ainoana tappiottomana joukkueena.

Kauhajokiset karkasivat Vilpasta vastaan avauskympillä jo 11 pisteen karkumatkalle, mutta kotijoukkue kasasi rivinsä toisella kymmenminuuttisella. Vilpas vei toisen ja kolmannen neljänneksen peräti 48-23 ja lopulta koko ottelun selvästi 82-68.

Vilppaan paras pistemies oli aloitusviisikkoon murtautunut Henri Kantonen (19/7/3). DJ Laster (13/5), Jamuni McNeace (13/12/4t) ja Tim Coleman (11/5) nakuttivat kaksinumeroiset pisteet. Karhu Basketin Okko Järvi heitti 18 ja Cameron Jones 16 pistettä.

Vilpas jatkaa sarjan kärjessä viidellä voitolla. Kauhajokiset ovat saalistaneet viidestä ottelusta kaksi voittoa.

Seagulls tuskaili korin läheisyydessä upottaen kahden pisteen heittonsa sisään 43 prosenttisesti. Sen sijaan kolmen pisteen kaaren takaa joukkue osui yhtä prosenttiyksikkö tarkemmin.

KTP oli parhaimmillaan ottelussa jo 15 pisteen karkumatkalla avauspuoliajan loppuhetkillä, mutta kotijoukkue onnistui hiljalleen hinaamaan itsensä voittotaisteltuun ja lopulta ottelun voittoon lukemin 76-75. Tuukka Kotti (13/6) nosti voittokorin reilut seitsemän sekuntia ennen päätössummeria.

Seagullsin paras pistemies oli Antti Kanervo, joka viimeisteli 14 pistettä. Richard Williams heitti 11 pistettä ja jakoi yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. KTP:n JayVaughn Pinkston heitti 19 pistettä ja Byron Wesley (17/11/7) flirttaili tripla-tuplan kanssa.

Seagulls jatkaa sarjassa toisena, kun sillä viidestä ottelusta neljä voittoa. KTP:n saldo on yksi voitto ja neljä tappiota.

Sarjanousija Lahti Basketball karkasi Pyrinnöltä jo 17 pisteen johtoon toisen puoliajan alkupuolella. Kotijoukkue onnistui kaventamaan johdon viiteen pisteeseen ennen päätöskymppiä.

BJ Raymondin (28/7/5) onnistunut kolmen pisteen heitto tasoitti ottelun summerin soidessa. Ilman Vesa Mäkäläistä, Arttu Saarijärveä ja Otto Aaltoa pelanneet vieraat olivat virhevaikeuksissa ottelun lopussa ja Pyrintö vei jatkoajan selvästi ja koko ottelun lopulta 115-104.

Pyrinnön parhaimmistoa oli Raymondin lisäksi 23 pistettä viimeistellyt Raymond Nixon sekä oman Korisliigan piste-ennätyksensä naulannut Justus Kilpinen (21/9). Lahtelaisten Devante Wallace heitti 36 pistettä ja Jerry Evans Jr. (24/11) taituroi tupla-tuplan.

Pyrintö on voittanut viidestä ensimmäisestä ottelustaan kolme, Lahden vastaava saldo on yksi.

Lähde: Basket.fi