Korisliigan kausi 2016/17 on mitalikolmikon selvittämistä vaille valmis. Finaaleihin selvittivät likimain kaikilla mittareilla mitattuna liigan kaksi parasta joukkuetta, runkosarjan voittaja Salon Vilpas sekä eurokiireidensä jälkeen todella kovaan kevätkuntoon yltänyt Joensuun Kataja. Paras seitsemästä –finaalisarja pyörähtää käyntiin tiistaina.

Runkosarjan voittanut Vilpas on tällä kaudella ollut keskimäärin 9,7 pistettä vastustajiaan parempi jokaista sataa pallonhallintaa kohden. Joensuun Kataja, runkosarjassa toiseksi sijoittunut joukkue, on voittanut vastustajansa 11,5 pistettä per 100 pallonhallintaa. Seuraava joukkue on Kauhajoen Karhu, jonka lukema on +1,3.

On siis myös tilastollisesti täysin perusteltua, että Korisliigan finaalisarjassa todellakin kohtaavat koko sarjan kaksi parasta joukkuetta. Eurokiireiden täyttämän syksyn aikana Katajan suoritustaso vielä vaihteli, mutta kevään korvilla joensuulaiset ovat parantaneet pelaamistaan jatkuvasti. Pudotuspeleissä Kataja on kärsinyt vain kaksi tappiota – yhden puolivälierissä BC Nokialle ja yhden välierissä Helsinki Seagullsille.

– Vilpas on pelannut loistavan kauden ja ”Coach Iisalo” on tehnyt erinomaista työtä, nostaen Vilppaan taistelemaan mestaruudesta. Vilpas tekee monia asioita hyvin ja heidän kaukoheittovoimansa pitää huolen siitä, ettei joukkue ole ikinä ulkona voittotaistelusta, pyörittelee Katajan päävalmentaja Greg Gibson Koripalloliiton sivuilla.

– Meidän täytyy pystyä pitämään pallosta huolta sekä ottamaan viisaita heittoja, sillä Vilpas on erinomainen siirtymähyökkäysjoukkue.

Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo tarjoilee entiselle päävalmentajalleen niin ikään kohteliaita huomioita.

– Kataja on kaikin puolin erinomainen joukkue ja heidän voittamiseensa vaaditaan koko joukkueen onnistumista. Odotettavissa on hieno finaalisarja Korisliigan kahden parhaan organisaation välillä, Iisalo hehkuttaa.

– Lähdemme pelaamaan suurella itseluottamuksella seurahistorian ensimmäistä finaalisarjaa. Olemme näyttäneet runkosarjassa ja pudotuspeleissä, että meillä on kaikki työkalut voittaa mikä tahansa joukkue Korisliigassa.

Lähde: Basket.fi