Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa kuluvan viikon suomalaisonnistujiin kuului toista kauttaan pelaava Ville Tahvanainen, joka johdatti 19 pisteellään Bradleyn selkeään voittoon Jackson Statesta.

Bradley nappasi Jackson Statea vastaan johdon aikaisin ja seilaili selkeään 23 pisteen voittoon loppulukemin 60-83 (27-42). Tahvanainen oli joukkueensa pistekärki 19 pisteellä, jotka hän nakutti erinomaisin tarkkuuksin: kakkoset 2/3, kolmoset 3/7 ja vapaaheitot 6/6.

Uuden piste-ennätyksensä kylkeen 29 minuuttia pelannut Tahvanainen sivusi omia ennätyksiään seitsemällä levypallolla ja kahdella riistolla.

Bradley on pelannut nyt tällä kaudella seitsemän ottelua, joista joukkue on voittanut viisi.

Mikael Jantunen ja Utah pitivät voitonnälkäisen Utah Valleyn pisteittä viimeiset kolme minuuttia, ja nappasivat täten nimiinsä 67-75 (35-41) -voiton. Jantunen, joka on ollut läpi kauden Utahin aloitusviisikossa, pelasi 22 minuuttia tilastoiden neljä pistettä, kolme levypalloa ja kaksi syöttöä.

Olivier Nkamhoua ja Tennessee saalistivat kolmannen peräkkäisen voittonsa dominoivalla esityksellä Appalachian Statea vastaan 38-79 (13-36). Nkamhoua heitti neljä pistettä pelaamassaan kahdeksassa minuutissa.

Jesper Granlundin edustaa Longwood aloitti kuluvalla viikolla ottelunsa Big South -konferenssissa kahdella ottelulla Radfordia vastaan. Radford korjasi niukan 66-67 (27-35) -voiton nimiinsä torjumalla Longwoodin potentiaalisen voittoheiton.

Granlund pelasi aloitusviisikossa 12 minuuttia keräten nimiinsä levypallon, syötön ja torjunnan ennen virhetilinsä täyttymistä.

Toisessa ottelussa Radford vetäisi ohitse toiselle puoliajalla voittaen lopulta lukemin 53-62 (30-20). Granlund pelasi tällä kertaa 25 minuuttia, joiden aikana syntyi viisi pistettä, neljä levypalloa, yksi syöttö ja riisto.

Andre Gustavsonin edustama Richmond pelasi erittäin vahvan ensimmäisen puoliajan, jonka turvin Spiders jylläsi 78-67 (45-21) -voittoon Vanderbiltiä vastaan. Gustavson sai peliaikaa 15 minuuttia, joiden aikana hän heitti kaksi pistettä ja noukki kolme levypalloa.

Tuukka Jaakkolan ja Cal Polyn toisen puoliajan kiri jäi tyngäksi, kun San Diego oli parempi lukemin 70-61 (39-26). Jaakkola heitti kaksi pistettä, haki kaksi levypalloa ja jakoi yhden syötön kuudessa peliminuutissa.