Valmentajaveljesten Tuomas ja Joonas Iisalon joukkueet venyttivät voittoputkiaan Saksan Bundesliigassa. Suomalaispelaajat sen sijaan kokivat tappioita europarketeilla. Kreikassa ja Romaniassa saatiin runkosarja päätökseen.

Saksan Bundesliigassa Edon Maxhuni ja Elias Valtonen joutuivat pettymään omien joukkueidensa tappioihin, kun taas Iisalon veljesten valmentamat joukkueet jatkoivat voittoputkessa.

Maxhunin 13 pistettä, levypallo ja syöttö eivät tällä kertaa riittäneet viemään Merlins Crailsheimia voittoon Ludwigsburgin vieraana, kun Merlins joutui taipumaan 77-82 (37-41). Crailsheim on sarjassa 13.

Valtosen Rostock Seawolvesin pudotuspelihaaveet kokivat kolauksen, kun Frankfurt haki pisteet rannikkokaupungista 99-77 (42-38)-voitolla. Valtonen täytteli tilastorivejään seitsemällä pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Rostock on yhdeksäntenä voiton päässä pudotuspelirajasta.

Tuomas Iisalon luotsaama Bonn sai tusinan täyteen peräkkäisissä voitoissa Bundesliigassa voitettuaan Oldenburgin 87-76 (35-39). Bonn jatkaa sarjan kärjessä yhdessä ALBA Berliinin kanssa.

Joonas Iisalon valmentama Academics Heidelberg otti tiukan otteen sarjapaikasta napattuaan kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun Bamberg kaatui 109-100 (51-56). Heidelberg on nyt 11.

Saksan ProA:ssa Aatu Kivimäki oli loistovireessä heitettyään 16 pistettä ja jakaessaan kuusi syöttöä, mutta Tigers Tübingen joutui taipumaan Giessenin vieraana 91-94 (45-46). Daniel Janssonin valmentama tiikerilauma istuu tukevasti toisena.

Kreikassa saatiin runkosarja päätökseen ja Alexander Madsenin AEK taipui kotonaan Olympiakosille 78-85 (35-38). Madsen kasasi pelissä neljä pistettä, kolme levypalloa ja syötön. AEK sijoittui runkosarjassa kuudenneksi ja kohtaa puolivälierissä Peristerin.

Italiassa Mikael Jantunen ja Treviso tekivät tappiollisen vierailun Sardiniaan, kun kotijoukkue Dinamo Sassari oli vahvempi numeroin 81-68 (49-33). Jantunen heitti ottelussa yhdeksän pistettä, nappasi neljä levypalloa ja riisti kertaalleen. Treviso on sijalla 12.

Romanian liigassa Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin Craiova taipui kotonaan Voluntarille 77-87 (36-44). Palmi oli jälleen joukkueensa parhaimmistoa 18 pisteen, viiden levypallon, kolmen syötön ja riiston tilastoilla. Hopkins kantoi kortensa kekoon kahdeksalla pisteellä ja kolmella levypallolla.

Samalla Romaniassa saatiin runkosarja päätökseen Craiovan sijoituttua seitsemänneksi. Pudotuspelien avauskierroksella se saa vastaansa Cluj-Napocan.

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälän Saint-Chamond taipui kotonaan Lillelle 81-93 (49-46). Seppälä heitti joukkueelleen yhdeksän pistettä, jakoi viisi syöttöä ja riisti kertaalleen. Saint-Chamond on sarjassa 15.

Espanjan LEB Orossa Remu Raitasen Albacete koki kirvelevän 74-79 (37-43)-tappion Iraugille. Raitanen kerrytti tilastojaan yhdeksällä pisteellä, kuudella levypallolla ja syötöllä. Albacete on sarjassa viimeisenä.

Lähde: Basket.fi