Kolmivuotiskautensa Espoo Metro Areenalla perjantain Latvia-voitolla käynnistäneen Susijengin pelaajat ja valmennusjohto hehkuivat tyytyväisyyttä uuteen kotiareenaansa. Tiivis tunnelma ja nykyaikaiset puitteet keräsivät joukkueelta kiitoksia.

– Valmentaja (Henrik Dettmann) sanoi matsin jälkeen, että tämä halli on vähän kuin Bermudan kolmio – jokainen tänne ajautuva vastustaja tulee häviämään, Susijengin kapteeninnauhaa Latvia-ottelussa kantanut Jamar Wilson hehkuu Koripalloliiton sivuilla.

Dettmannin sanoilla on katetta, sillä Susijengi on hakenut vyöllisen päänahkoja viimeisen kahden vuosikymmenen maaotteluissaan Metro Areenalla – kenties makeimpana kesän 2010 EM-karsintojen 84-83-voitto Israelista suurimpien tähtien ollessa loukkaantuneina sivussa.

Työvoitto Latviasta antoi Susijengille lisää syitä hymyyn.

– Tämä paikka todella tuntuu kodilta. Katsomot tuovat fanit lähelle, halli on nykyaikainen ja pukuhuone huippuluokkaa. Tulemme keräämään täältä vielä monta hyvää muistoa, jatkaa Wilson.

Kotinäkökulman Areenan tunnelmaan ja puitteisiin antoi Tapiolan Hongassa koripalloilijanpolkunsa aloittanut Juho Nenonen.

– Mä olin täällä huutamassa jo keväällä 2003, kun Honka voitti Korisliigan finaaleissa Katajan. Silloin oli mieletön meininki ja toivottavasti saadaan vähintään samanlaiset karkelot pystyyn tulevissa MM-karsinnoissa, Nenonen maalailee.

Susijengi jatkaa valmistautumistaan MM-karsintoihin keskiviikkona 5.9. klo 18.30 Liettuaa vastaan.

Lähde: Basket.fi