Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa suomalaisonnistujiin kuuluivat Ville Tahvanainen, Tomas Murphy ja Jesper Granlund, joista kukin pussitti kaksinumeroiset pistelukemat.

Ville Tahvanainen ja Bradley kärsi kaksi tappiota Missouri Valley -konferenssin otteluissa viikonloppuna Missouri Statelle. Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Missouri State oli selkeästi parempi lukemin 58-80 (24-44).

Aloitusviisikossa pelannut Tahvanainen oli Bradleyn paras pistemies 13 pisteellä 29 minuutissa. Pelitilanneheittonsa 5/8 heittänyt Tahvanainen haki myös yhden levypallon ja jakoi yhden syötön.

Toinen kohtaaminen päätyi myös Missouri Staten nimiin, kun Missouri State päihitti Bradleyn sunnuntaina 57-72 (29-39). Tahvanainen pelasi muhkeat 36 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi yhdeksän pistettä, kaksi levypalloa ja yhden riiston.

Southeastern-konferenssissa Olivier Nkamhoua ja Tennessee hävisi LSU:lle 78-65 (26-31). Nkamhoua pelasi penkiltä seitsemän minuuttia tilastoiden kaksi pistettä ja kaksi levypalloa.

Tomas Murphy ja Vermont palasivat peliparketeille ensimmäisen kerran miltei kuukauteen, kun Vermont voitti kahdesti Stony Brookin America East -konferenssissa. Lauantain ottelussa Vermont taisteli 78-86 (29-35) -voiton. Murphy heitti neljä pistettä viidessä minuutissa.

Joukkueiden toisessa kohtaamisessa Vermont veti pidemmän korren niukasti 57-61 (26-28). Murphy päästettiin irti 15 minuutiksi, joiden aikana hän nousi joukkueensa parhaaksi pistemieheksi 17 pisteellä. Kolmosensa 5/7 heittänyt Murphy keräsi pisteidensä kylkeen viisi levypalloa, syötön ja torjunnan.

Andre Gustavson ja Richmond tekivät myös paluun peleille yli kahden viikon tauon jälkeen, kun Richmond voitti harjoitusottelussa NCAA:n kolmostasolla pelaavan St. Mary’s of Marylandin 49-90 (28-48). Gustavson tilastoi yhdeksän pistettä, kolme levypalloa ja kolme riistoa 17 minuutissa.

Jesper Granlundin edustama Longwood pelasi kaksi ottelua Big South -konferenssissa, joista Longwood voitti molemmat. Perjantaina Longwood selätti Gardner-Webbin 71-78 (19-35). Granlund kirjasi kaksi levypalloa ja yhden syötön 23 minuutissa, mutta jäi pisteittä.

Maanantaina Longwood venytti voittoputkensa kolmeen, kun Longwood voitti Hamptonin 73-83 (25-43). Tulokaskauttaan pelaava Granlund sivuutti piste-ennätystään säkittämällä 12 pistettä, repimällä kaksi levypalloa ja antamalla yhden syötön 23 minuutissa.

Ohio Valley -konferenssissa Hannes Pöllä ja UT Martin hävisivät Murray Statelle 55-84 (23-46). Pöllä pelasi aloitusviisikossa 16 minuuttia, joiden aikana syntyi kaksi pistettä, kaksi levypalloa ja yksi torjunta.

Lähde: Basket.fi