Suomen U20-naiset kaatoivat Irlannin 73-59 ja säilytti paikkansa Euroopan korkeimmalla tasolla. Seuraavaksi joukkue saa perjantaina vastaansa Liettuan.

Suomella oli mahdollisuus varmistaa säilyminen A-divisioonassa ja se näkyi ottelun alusta alkaen. Naisten puolustus oli rautaista etenkin avausjaksolla. Vaikka peli tasoittuikin toisella jaksolla, pääsi Suomi puoliajalle johdossa 39-26.

Irlanti ei toisella puoliajalla päässyt missään vaiheessa uhkaamaan Suomen voittoa, vaan ero puhui yli kymmenessä pisteessä pelin loppuun asti. Voitto kirjattiin Suomelle 73-59.

Suomen tehonelikon muodostivat Teresa Seppälä, Kati Ollilainen, Henna Sandvik ja Liisa Taponen. Seppälä pussitti ottelun korkeimman pistemäärän 21 pisteellä. Sandvik keräsi tupla-tuplan 15 pisteellä ja 14 levypallolla. Ollilainen kasasi yhdeksän pistettä ja yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. Taponen puolestaan pääsi käyttämään pituuttaan hyödykseen ja nosteli 16 pistettä kovalla prosentilla.

Naiset saavuttivat tulostavoitteensa ja säilyttivät paikkansa A-divisioonassa. Joukkue pelaa turnauksessa sijoista 9-12. Seuraava ottelu Suomella on Liettuaa vastaan perjantaina. Se alkaa klo 20:45.

Lähde: Basket.fi