Suomen 20-vuotiaiden miesten B-divisioonan EM-kisoissa Matosinhosissa Suomi joutui toteamaan loistavasti heittäneen Tshekin paremmakseen loppunumeroin 105-79 (55-47).

Tshekki aloitti pelin heittäen äärimmäisen tarkasti ja sama heittovire jatkui loppuun asti. Kaikesta huolimatta Sudenpennut pysyi iskuetäisyydellä – kolmannen neljänneksen puolivaiheilla vielä kahden pisteen päässä 60-58. Tshekki juoksi kuitenkin neljänneksen loppuajan taululle lukemat 24-5, mistä Suomi ei enää toipunut.

– Positiivista oli, että hyökkäyksessä pystyimme luomaan hyviä paikkoja ja saimme heittoja sisään. Mutta puolustuksessa olimme koko ottelun ajan askeleen jäljessä. Kun vastustaja vielä osui noin hyvin, niin se alkoi syömään moraalia, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoo Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Ikävää on, että olemme joutuneet pelaamaan alkuturnauksen ilman meidän ainoita nelospaikan pelaajia Ville Virtaharjua ja Eetu Villaa, jotka ovat sivussa loukkaantumisten takia.

Hyökkäyspäässä Suomen onnistujiin kuuluivat Henry Boyd (15/1), Tomas Pihlajamäki (14/1), Jesper Granlund (14/2) ja Niilo Kärkkäinen (10/2).

Suomi jatkaa pelejään keskiviikkona myöhäisottelulla kello 22:30 Romaniaa vastaan.

Lähde: Basket.fi