Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

Palmi jätti viime kauden jälkeen italialaisseura Cremonan ja viime kauden loppu meni penkin alle koronan jälkitaudin takia. Toivuttuaan Palmi pääsi laittamaan itseään kuntoon kasvattajaseurassaan Pyrinnössä ja esiintyi alkukaudesta kymmenessä Korisliigan ottelussa. Joulukuussa hänelle tuli tarjous Limburg Unitedista ja hän päätti tarttua siihen.

-Minulla oli muutamia yhteydenottoja muilta seuroilta. Oli esimerkiksi Italian kakkossarjaa, mutta sitten tuli tämä Belgia. Kaikki tapahtui todella nopeasti, kun ensin agentti ilmoittaa, että on tällaista kiinnostusta ja sen jälkeen valmentaja soitti. Sen jälkeen he sanoivat, että katsovat lopulta viimeiseksi jääneen pelini Pyrinnössä Nokiaa vastaan. He halusivat nähdä minut pelaamassa ja sellaisessa tilanteessa, että tämä on se peli mitä he katsovat tarkalla silmällä. Ilmeisesti he tykkäsivät, sillä siitä kesti alle 24 tuntia, kun minulla oli jo nimet sopimuspaperissa, Palmi kertoo Koripalloliiton sivuilla päätymisestään Belgiaan.

-Sitten alettiinkin katselemaan lentoja ja selvittelemään asioita Pyrinnön kanssa. Täytyy antaa isot kiitokset heille kuinka helppo ja pehmeä lähtö oli. Totta kai meillä oli sopimuksessa pykälät, jotka antoivat minun lähteä, mutta silti haluan kiittää heitä. Ensiksi he halusivat minut sinne syksyllä puolikuntoisena ja auttoivat minut sellaiseen kuntoon ja pelivireeseen, että Belgiaan lähtö mahdollistui. Erittäin iso kiitos siihen suuntaan, että antoivat minun lähteä ilman minkäänlaisia ongelmia ja mailan puristamisia.

Vaikean viime kauden jälkeen Palmi uhkui intoa palatessaan pelikentille.

-Kun olin sen reilut puoli vuotta pelaamatta, niin syksyllä lähdin mukaan pelkällä ilolla ja hirveällä toivolla, että pääsi taas pelaamaan. Vähän samanlaisilla fiiliksillä lähdin myös Belgiaan. Siinä mielessä erittäin hyvät fiilikset, että mitä tässä on vuoden aikana tapahtunut ja mihin on nyt päätynyt. Koripalloilullisesti en kuitenkaan ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen miten Belgiassa pelasin.

-Tuntui, että itselläni oli paljon hankaluuksia päästä osaksi pelisysteemiä ja sisäistää niitä asioita mitä valmentaja halusi minun tekevän. Se oli se isoin ongelma ja minusta tuntui, etten myöskään saanut valmennukselta niitä protipsejä mitä minun olisi omalla tekemiselläni pitänyt tehdä, jotta olisin pystynyt auttamaan joukkuetta enemmän.

-Minulla kesti monta kuukautta ennen kuin löysin oman latuni ja mitä joukkue minun ylipäänsä haluaa tekevän. Itse oletin tähän asti, että omat erityisosaamiseni ovat olleet hyökkäyspäässä, mutta tässä joukkueessa minun ei haluttu olevan niin täysin hyökkäyspainotteinen pelaaja, vaan enemmän sellainen yleisroolikaveri, Palmi avaa menneen kauden haasteita.

Loppukaudesta Palmi alkoi päästä paremmin peliin mukaan ja tulostakin syntyi. Kokonaisuudessaan hän tilastoi kauden tilastokeskiarvoikseen 7,6 pistettä ja 2,2 levypalloa noin 15 minuutin peliajalla. Myös Limburg United paransi peliään kauden edetessä. Se jäi Belgian ja Hollannin yhteisliigassa alempaan loppusarjaan, mutta pudotuspeleissä selvitti tiensä kolmannelle kierrokselle.

-Mitä pidemmälle kausi meni, niin sitä paremmin meni. Erityisesti tuntui siltä, että pudotuspeleissä pelasin parasta koripalloani tällä kaudella. Löysin sen tavan olla aggressiivinen ja jäi vähän sellainen fiilis, että nyt loppui kausi vähän liian aikaisin. Tuntui, että koris alkoi kulkea ja se oli pitkästä aikaa kivaa. Siinä mielessä jäi vähän harmilliset fiilikset, kun oma pelaaminen tuntui silloin parhaimmalta.

Lähde: Basket.fi