Susiladiesin pelaajat osoittivat hyvää kuntoa juuri ennen kuin Euroopan kärkisarjat jäivät maaottelutauolle. Annika Holopainen iski taululle jälleen hurjat tehot Islannissa, Sofia Pelander loisti Hernerin ottaessa viikolla kaksi voittoa ja Awak Kuier osoitti olevansa valmiina haastamaan Belgian ja Ukrainan.

Holopainen oli jälleen hurjana tilastoimalla Islannin liigassa 34 pistettä, 13 levypalloa ja viisi syöttöä. Holopaisen mahtipelistä huolimatta KR hävisi kotonaan Keflavikille 87-104 (44-52). KR on sarjassa viimeisenä ilman yhtään voittoa.

Vaikka KR on vielä voitoitta, niin Holopainen on aloittanut kautensa vakuuttavasti. Islannin liiga alkoi syyskuun lopussa ja jo kahden pelatun ottelun jälkeen liiga meni kiinni ja pelit jatkuivat vasta tammikuun puolivälissä. Holopainen on tilastoinut kauden seitsemässä ottelussa keskiarvoikseen hurjat 28,9 pistettä, 10,0 levypalloa ja 2,0 syöttöä. Holopainen pääseekin hyvistä lähtöasetelmista Susiladiesin mukaan EM-karsintaotteluihin.

Saksan Bundesliigassa Pelander oli tositoimissa kahdesti viikon aikana ja Hernerin saldoksi tuli kaksi voittoa.

Herner aloitti viikon pelit voittamalla Marburgin 74-60 (38-23). Pelander oli loistovireessä 12 pisteen, kahdeksan levypallon, yhden syötön ja torjunnan tilastoilla.

Viikon toisessa pelissä Herner kohtasi sarjassa toisena olevan suurseura Wasserburgin. Herner otti makean päänahan 76-63 (41-33) Pelander heitti neljä pistettä, otti kuusi levypalloa, antoi viisi syöttöä ja riisti kahdesti. Herner on sarjassa kolmantena.

Italian liigassa Kuier tilastoi komean 12 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplan Ragusan voittaessa Vigaranon 79-57 (46-29). Kuierin tilastoihin kirjattiin myös kolme syöttöä ja kaksi torjuntaa. Ragusa pitää hallussaan kolmatta sijaa.

Espanjan liigassa Marianne Kalin urakoi myös kahdesti viikon aikana, mutta molemmista oli tuloksena tappio.

Viikon alkajaisiksi Bembibre kohtasi Sedis Basquetin häviten 61-74 (32-46). Kalinin tilastoihin kirjattiin kaksi pistettä ja neljä levypalloa.

Toisessa ottelussa Bembibre matkusti suurseura Gironan vieraaksi ja taipui 69-87 (36-45). Aloitusviisikossa ollut Kalin jäi 21,5 minuutissa pisteittä, mutta nappasi kolme levypalloa. Bembibre on sarjassa toiseksi viimeisenä.

Liga Femenina 2:n lohko A:ssa Anniina Äijänen pääsi juhlimaan 18. peräkkäistä voittoa, kun Ferrol murskasi sarjakolmosen Iraurgin 89-48 (36-16). Äijänen heitti seitsemän pistettä, otti kolme levypalloa sekä antoi yhden syötön.

Helmi Tulonen oli taas vauhdissa, kun Ibaizabal otti kolmannen peräkkäisen voittonsa kukistaessaan Arxilin 54-44 (35-29). Tulonen oli joukkueensa ykkönen 15 pisteen, viiden levypallon, kahden riiston ja kahden torjunnan tilastoilla. Koskimies saalisti kaksi pistettä, neljä levypalloa ja kolme syöttöä. Ibaizabalilla on 10 voittoa ja kahdeksan tappiota.

LF2:n C-lohkossa Sara Rokkasen edustaman Andratxin tappioputki jatkui Almedaa vastaan 36-62 (20-31). Rokkasella oli vaikea heittopäivä, mutta auttoi joukkuettaan viiden pisteen, seitsemän levypallon, kuuden syötön ja kahden riiston tilastoilla.

Lähde: Basket.fi