Susiladiesin konkaripeluri Taru Tuukkanen, 39, on allekirjoittanut määräaikaisen sopimuksen Espanjan pääsarjan Liga Femeninan huippujoukkue Mann Filter Zaragozan kanssa.

Hyvinkään Pontevaa edustanut Tuukkanen on ollut Naisten Korisliigan parhaimpia pelaajia kuluvalla kaudella 17,8 pisteen, 12,4 levypallon ja 4,3 syötön keskiarvoilla.

Zaragoza on tällä hetkellä Espanjan liigan viidennellä sijalla ja hankki loukkaantuneen Bulgarian maajoukkuepelaaja Jaklin Zlatanovan tilalle. Espanjassa Tuukkanen on pelannut meritoituneen koripallouransa parhaat vuodet.

– Jo kesällä oli seuran kanssa ollut puhetta, että jos mahdollisuus vielä tulee, niin lähden. Nyt, kun soitto tuli, niin sain parissa päivässä kaiken järjestymään niin, että pääsen lähtemään. Näitä puheluita ei juuri minun ikäiselleni pelaajille tule. Koska koris on ollut minun koko elämäni, niin haluan vielä katsoa, miten siellä pärjään ja pyrin auttamaan jengin Espanjan cupiin, joka on todella iso juttu siellä, Tuukkanen kommentoi siirtoaan Basket.fille.

– Olen pelannut urani parhaat kaudet Espanjan sarjassa, joten kiva mennä takaisin. Minulla on täysi luotto jengikavereihin HyPossa, että hoitavat hommat täällä kunnialla siihen asti, kunnes palaan tammikuussa takaisin. Iso kiitos myös Pontevalle tästä saamastani siirtomahdollisuudesta.

192-senttinen Torpan Poikien kasvatti pelasi urallaan Xavierin maineikkaassa yliopistojoukkueessa, kunnes siirtyi Eurooppaan pitkälle ammattilaisuralle. Espanjan ja Suomen lisäksi Tuukkanen on pelannut mm. Ranskassa, Italiassa ja Jordaniassa. Zaragozan nykyiseltä päävalmentajalta Victor Lapeñalta ja Tuukkaselta löytyy yhteistä historiaa kymmenen vuoden takaa Extrugasa Cortegadasta.

Tuukkanen on pelannut maajoukkueurallaan huimat 160 maaottelua, joissa hän on saanut aikaan 15,5 pistettä ottelua kohden.

 

Lähde: Koripalloliiton tiedote