Susiladies kärsi niukan tappion EM-karsinnoissa täyteen pakatussa Urhea-hallissa Ukrainalle loppunumeroin 71-77 (31-40). Ukrainalaiset kykenivät pitämään johtoasemansa loppuun saakka, vaikka Susiladies kiri hurjasti Anissa Poundsin johdolla.

Urhea-hallin parketti ja perusteet tärisi, kun 1133 katsojaa mekasti ja kannusti Susiladiesin vielä viimeiseen loppukiriin. Pari minuuttia ennen loppusummeria Suomi juoksi puolinopeaa, jonka päätteeksi laidasta löytyi vapaana Pounds, joka naulasi kolmosellaan eron kuuteen pisteeseen.

Puolustuspäässä toinen kotkalainen, Linda-Lotta Lehtoranta, pakotti puolustettavansa askelrikkeeseen ja Susiladies löysi hyökkäyksessä jälleen Poundsin, joka tällä kertaa ajoi keskeltä ukrainalaispuolustuksen selustaan, nostaen lay-upilla kaksi pistettä. Ero neljä pistettä, 68-72.

Valitettavasti kiri tyrehtyi, kun seuraavat heitot kolisivat raudoista ulos ja Ukrainan tähtipelaaja Alina Iagupova naulasi kolmosellaan eron seitsemään pisteeseen. Lehtoranta pääsi vielä kaventamaan, mutta ikävästi Susiladiesilta loppui aika kellosta.

– Pelaajille hatunnosto, meillä oli todella monimutkainen puolustussuunnitelma ja me pysyimme siinä. Saimme palloon melkein riittävän paineen. Kokonaisuudessaan annan kouluarvosanan yhdeksän ja puoli siitä, miten me pystyttiin puolustamaan, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen toteaa Koripalloliiton sivuilla.

– Hyökkäyspäässä meidän ongelma oli, ettei saatu palloa liikkeelle. Jouduimme yksinkertaistamaan hyökkäystä niin paljon, ettei se hirveän nätiltä näyttänyt. Mutta se oli ainoa tapa, jolla pystyimme hyökkäämään.

Kotiyleisön suosikki oli selkeä, kun Awak Kueir teki WNBA-kautensa jälkeen ensiesiintymisensä Suomen kamaralla. Kuier osoitti taitonsa hyppyheitoilla, leikkauksilla ja ajoilla viimeistellen 25 pistettä. Kuier keräsi pisteidensä oheen vielä 11 levypalloa ja kaksi näyttävää torjuntaa.

Kuierin ikätoveri, Helsingborgissa pelaava, Ebba Pekonen nousi vaihtopenkiltä pistekakkoseksi 14 pisteellä ja pelasi selkeästi parhaan naisten maaottelunsa tähän mennessä.

Lähde: Basket.fi