Keväällä SM-kultaa Peli-Karhujen riveissä huuhtonut Susiladiesin Anissa Pounds, 25, siirtyy ensi kaudeksi Espanjan kakkossarjan Maristas A Coruñaan.

Neljän Arkansas Tech Universityssä (NCAA2) vietetyn kauden jälkeen 174-senttinen Pounds palasi takaisin kotikaupunkiinsa Kotkaan ja Peli-Karhuihin. Pounds kuului viime kaudella Naisten Korisliigan eliittiin 11,8 pisteen, 4,4 levypallon ja 2,9 syötön keskiarvoilla.

Poundsin uusi joukkue A Coruña pelaa Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Liga Femenina 2 de Baloncestossa.

– Todella hyvin mielin lähden ja odotan kyllä ihan innolla. Kiva saada tilaisuus lähteä kokemaan taas jotain uutta. Varmasti tulee olemaan hyvä kokemus, Pounds kertoo Koripalloliiton verkkosivujen mukaan.

– Mitä valmentajan kanssa olen puhunut, niin meillä on nuori joukkue ja paljon intoa. Varmaan aika kovalla meiningillä mennään, mikä on hyvä juttu. Valmentajasta olen kuullut paljon hyvää palautetta, niin on kiva päästä hänen kanssaan treenaamaan.

– Omat tavoitteet on kehittyä pelaajana ja auttaa joukkuetta niin paljon, kun pystyy. Pääsee taas oppimaan uusia asioita ja lisäämään niitä omaan peliin.

Pounds ehti pokata kotimaassa ennen siirtymistään Yhdysvaltoihin Naisten Korisliigan kehittyneimmän pelaajan pystin (2011/12), parhaan kuudennen pelaajan palkinnon (2012/13), mitalivärisuoran (1 kulta, 2 hopeaa ja 2 pronssia) ja Cup-voiton. Suomen naisten maajoukkueen paidassa Pounds on esiintynyt kymmenen kertaa.

– Anissa oli häikäisevän hyvä viime kauden liigassa ja on murtautunut Susiladiesin vakiopelaajaksi. Matka Kotkasta NCAA:n kakkosdivariin, takaisin Kotkaan ja siitä ulkomaille on oikeasti inspiroiva ja esimerkillinen tarina. Onnittelut Anissalle ja Peli-Karhuille. Hyvä työ palkitaan urheilussa aina, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen puolestaan kommentoi.

Lähde: Basket.fi