Susiladiesin kesän 2024 ohjelma on viiden viikon mittainen ja sisältää yhteensä kuusi maaottelua. Vieraissa vastaan tulee EM-kisojen vakiokävijä Tshekki ja olympialaisten emäntämaa Ranska, molemmat kahdesti. Kesän huipentaa Saksaa vastaan pelattavat tuplamaaottelut, joista sunnuntaina 7.7. klo 18:00 pelattava ottelu pelataan yleisön edessä Urhea-hallissa, Helsingissä.

Hyvin käynnistyneet EM-karsinnat ja kuuden sijan nousi maailmanlistalla näkyvät Susiladiesin kesän ohjelmassa, kun vastustajat ovat suoraan Euroopan kärjestä. Tshekki on EM-kisojen vakiokävijä, minkä lisäksi joukkue on vuoden 2025 EM-kisojen yksi neljästä emäntämaasta.

Ranska taas emännöi kesän 2024 olympialaisia, johon joukkue lähtee edellisten olympialaisten pronssimitalistina. EM-tasolla Ranska on ollut mitalistijoukkue kahdeksan kertaa putkeen. Olympialaisiin valmistautuu myös Saksa, joka sijoittui edellisissä EM-kisoissa kuudenneksi.

– Kun rakensimme kesän ohjelmaa, tavoitteenamme oli löytää laadukkaita harjoitusotteluita, joissa pääsemme kilpailemaan mahdollisimman kovia pelaajia ja joukkueita vastaan. Kartoitimme sekä kontaktoimme eri koripallomaita laajasti Euroopasta ja sen ulkopuolelta. Olen todella tyytyväinen siihen, kuinka hyvin pääsimme tavoitteeseen, Susiladiesin päävalmentaja Ilkka Palviainen toteaa Koripalloliiton sivuilla.

– Ensiksikin kaikki kolme vastustajaamme edustavat Euroopan kärkeä ja heillä kaikilla on kunnianhimoinen maajoukkueohjelma, joka pyrkii parempiin tuloksiin lähitulevaisuudessa. Tämä on ehdottomasti sellainen porukka, jonka kylkeen kannattaa iskeä ja lähteä tekemään yhteistyötä. Toiseksi tällaiset tuplamaaottelut, joita ohjelmassamme on, mahdollistavat erilaisten kokoonpanojen sekä asioiden kokeilun. Tämä puolestaan valmistaa meitä mahdollisimman hyvin kohti syksyn EM-karsintoja. Tarjolla tulee olemaan äärimmäisen arvokkaita oppimiskokemuksia niin joukkueelle kuin yksittäisille pelaajille.

Susiladies kohtaa Saksan Urhea-hallissa kahdesti: perjantaina 5.7. ja sunnuntaina 7.7. Ensimmäinen ottelu pelataan Saksan toiveesta suljetuin ovin, ilman yleisöä. Jälkimmäinen ottelu pelataan yleisön kanssa. Ylösheitto on sunnuntaina 7.7. klo 18:00 Urhea-hallissa, Helsingissä.

– Saksan naisten koripallomaajoukkue teki historiaa selviytyen olympiakarsinnoista itse kisoihin. Saksalla on erittäin laadukkaita pelaajia ja he ovat tulossa kovalla ryminällä mukaan aivan Euroopan terävimpään kärkeen. On suuri kunnia saada heidät vieraaksi ja mittaamaan meidän tasoamme suhteessa heihin. On myös ilo päästä päättämään maajoukkuekesä kotiyleisön edessä. Toivottavasti saadaan Urhea-hallissa aikaan hieno keskikesän tapahtuma.

Susiladies, kesän 2024 otteluohjelma
Ke 19.6. Tshekki – Susiladies, Sportovní hala Královka, Praha, Tshekki
To 20.6. Tshekki – Susiladies, Sportovní hala Královka, Praha, Tshekki
La 29.6. Ranska – Susiladies, VENDESPACE, La Roche-sur-Yon, Ranska
Ma 1.7. Ranska – Susiladies, VENDESPACE, La Roche-sur-Yon, Ranska
Pe 5.7. Susiladies – Saksa, Urhea-halli, Helsinki
Su 7.7. Susiladies – Saksa, Urhea-halli, Helsinki

Lähde: Basket.fi