Suomen naisten koripallomaajoukkue – Susiladies kohtasi Ruotsin keskiviikkoiltana suljetuin ovin pelatussa ”scrimmage” -ottelussa.

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan 5×10 minuutin jaksoilla pelattu ottelu oli rohkaiseva suoritus.

Viidenkymmenen minuutin ”scrimmage” tarjosi Susiladiesin valmennusjohdolle oivan tilaisuuden antaa viljalti peliminuutteja kaikille kuudelletoista kokoonpanossa olleelle pelaajalle. Salminen kuvaili Ruotsi hyvin samantapaiseksi joukkueeksi, kun Susiladiesia vastaan lauantaina tuleva hallitseva EM-hopeamitalisti Ranska.

– Todella kovia pelaajia vastassa iso kasa. Kookkaita ja urheilullisia Euroliiga- ja WNBA-pelaajia. Osoitimme, että pärjäämme, mikä on todella rohkaisevaa. Olennaista on, että pistimme koville huippujoukkueen. Pääsimme peluuttamaan kaikkia kuuttatoista pelaajaa ja saimme takataskuun pelirytmiä ja kovuutta, Salminen kertoo Basket.fillä.

Tasaisesti peluutetusta kokoonpanosta Salminen nosti esille konkari Taru Tuukkasen ja nuoret lupaukset Sara Bejedin ja Awak Kuierin.

– Taru ja Sara tekivät meiltä korkeimmat pistemäärät ja täytyy sanoa, että Awak oli ”something else”. Hän pärjäsi hemmetin hyvin, haki torjuntoja, kaapi levypalloja ja muutti peliä.

– Kun meillä onnistujissa on kaksi 2000-luvulla syntynyttä tämän tason joukkuetta vastaan, niin voi sanoa, että tulevaisuus näyttää valoisalta.

Susiladies kohtaa EM-karsintaottelussa Ranskan lauantaina 11. marraskuuta kello 18:30 Töölön Kisahallissa.

 

Lähde: Basket.fi