Susiladies pelaa torstaina Ukrainaa ja lauantaina Portugalia vastaan Portugalissa järjestettävässä EM-karsintakuplassa.

Päävalmentaja Pekka Salmisen 14 pelaajan lista koostuu pitkälti samoista pelaajista, jotka pelasivat kesällä kahdessa voitto-ottelussa Latviaa vastaan. Salminen onkin tyytyväinen, että koko joukkue on saanut kerättyä kasaan ympäri Eurooppaa ja yksi Yhdysvalloista saakka.

– Me olemme oikeasti saaneet paikalle sellaisen joukkueen, kun olemme halunneet, mikä ei näinä aikoina ole itsestäänselvyys, Salminen kertoo Koripalloliiton verkkosivuilla.

Eurooppalaisia sarjoja varjostavat tällä hetkellä keskeytykset, karanteenit ja peruutetut pelit, joten kaudet ovat olleen katkonaisia. Alkukauden positiivisiin yllätyksistä Salminen listaa Susiladiesin Espanja-osaston.

– Ykkösliigassa Marianne Kalin on saanut paljon vastuuta. Hän pelaa todella kovia vastustajia vastaan päivittäin ja uskon, että hänelle on käyttöä myös näissä EM-karsinnoissa. Espanjan kakkossarjassa on myös monta hyvää pelaajaa, jotka ei ole hävinnyt vielä peliäkään. Vastus ei ole sama, mutta he ovat varmasti saaneet lisää itseluottamusta.

Kesän Latvia-otteluissa pois kokoonpanosta ollut Sofia Pelander taas on ollut isossa roolissa, kun Herner on aloittanut kautensa kolmella voitolla Saksan Bundesliigassa

– Sofia on pelannut kovaotteisesti ja ronskisti. Taistelutahtoa tähän tarvittiinkin. Jos jotain meiltä on puuttunut, niin juuri tuollainen pelaaja.

Lähde: Basket.fi