Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on nimennyt 15 pelaajaa, jotka matkustavat ensi sunnuntaina 31.1. Portugalin Matosinhosissa pelattavaan EM-karsintakuplaan. Salmisen mukaan joukkueessa löytyy intohimoa ja urheilullisuutta.

Viime marraskuun EM-karsintakuplassa Susiladies nappasi avausvoittonsa jälkimmäisessä ottelussa Portugalia vastaan. Silloisen kokoonpanon runko on pitkälti sama, vaikka helmikuun EM-karsintakuplaa rasittaakin muutaman loukkaantumiset. Osoitteena on kuitenkin sama: Portugali ja Matosinhos.

Viidentoista pelaajan ryhmää tähdittävät Ragusassa Italian pääsarjaa pelaava Awak Kuier, Peli-Karhuja edustava naisten Korisliigan tähtitakapelaaja Linda-Lotta Lehtoranta. Lehtoranta muodostaa Susiladiesin takakentällä luottopelaajan, kun taas Kuier ja KR Reykjavikin Annika Holopainen ovat urheilullisia isoja pelaajia.

Lehtoranta (65 maaottelua), Holopainen (38), Sofia Pelander (37), Anniina Äijänen (30) muodostavat maaottelukokemukseltaan kokeneimman rungon. Perässä kärkkyvät Elina Koskimies (22), Helmi Tulonen (18), Veera Pirttinen (11), Kuier (11) ja Marianne Kalin (8)

Susiladiesin nuoruudesta kertoo, että seitsemällä pelaajalla on alle kymmenen maaottelua tilillään ja kokoonpanossa on peräti kolme pelaajaa, joilla on mahdollisuus maajoukkuedebyyttiin naisten tasolla.

Nuori kolmikko Kati Ollilainen, Saga Ukkonen ja Henna Sandvik ovat saaneet jo tulikasteensa kahden ottelun verran, mutta potentiaalisia debytantteja ovat Silja Viita, Lotta Vesiluoma sekä vasta 15-vuotias Elina Aarnisalo.

Susiladies kohtaa EM-karsintakuplan ensimmäisessä ottelussa torstaina 4.2. Belgian, joka on jo varmistanut paikkansa EM-kisoihin. Lauantaina 6.2. vastaan tulee Ukraina.

Lähde: Basket.fi