Suomen naisten maajoukkue, Susiladies pelaa viikonloppuna kaksi maaottelua Latviaa vastaan Riikassa. Susiladies pelaa ensin suljetuin ovin Latviaa vastaan lauantaina 31.7. klo 18:00 ja yleisön kera sunnuntaina 1.8. klo 17:00.

Alkukesän Open gym -henkisesti treenannut Susiladies on syksyn lähestyessä tiivistänyt rivejään ja leireillyt tällä viikolla 15 pelaajalla, joista muodostui 13 pelaajan kokoonpano, jolla joukkue matkustaa Riikaan perjantaina.

Vastaan astelee Latvia, jonka kanssa Susiladiesilla on monivuotinen yhteistyö. Viimeksi joukkueet kohtasivat edelliskesänä 2020, jolloin Suomi nappasi kahdesti Latvian päänahan. Latvia ei edennyt EM-karsinnoista tänä kesänä pelattuihin EM-kisoihin, mikä katkaisi joukkueen kahdeksan peräkkäisen EM-kisaedustusputken, joka kantoi vuodesta 2005 vuoteen 2019.

Molemmat joukkueet valmistautuvat vuoden 2023 EM-kisojen karsintoihin, jotka alkavat jo ensi marraskuussa.

– Meidän pitää saada kansainvälisiä pelejä ja on hienoa, että niitä myös saamme. Vain näillä peleillä pääsee siihen rytmiin, jonka kansainväliset pelit vaativat. Hienoa samalla nähdä, kuka ja ketkä pärjäävät, kun pelaamme hyvää vastustajaa vastaan, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi Koripalloliiton sivuilla.

Mukana on yhteensä 13 pelaajaa, joista neljällä pelaajalla, Liisa Taposella, Silja Viidalla, Ebba Pekosella ja Lotta Vehka-aholla, on mahdollisuudet tehdä ensiesiintyminen naisten maajoukkueessa.

– Meillä on muutama harmittava loukkaantuminen, mutta se tarkoittaa, että muut saavat rehellisen näytönpaikan. Meillä on ringissä pelaajia, jotka ovat erittäin motivoituneita ja kamppailevat vakiopaikasta Susiladiesissa, Salminen avaa.

Otteluohjelma
Lauantai 31.7. klo 18:00 Latvia – Suomi (suljetuin ovin)
Sunnuntai 1.8. klo 17:00 Latvia – Suomi (avoin rokotetulle yleisölle)

Lähde: Basket.fi