Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

Hallitseva mestari Keltern eteni Saksan liigan välieriin kaadettuaan Eisvögel Freiburgin suoraan kolmessa ottelussa. Keltern kävi kolmannessa ottelussa hakemassa Freiburgista 82-68 (48-34)-voiton. Elina Koskimies heitti seitsemän pistettä ja levypalloja sekä syöttöjä merkittiin kolme ja riistoja yksi. Linda-Lotta Lehtoranta nappasi yhden levypallon. Kelternin välierävastus ratkeaa maanantaina.

Suomalaisittain mielenkiintoisessa ottelusarjassa Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen lähti kotiotteluihinsa Anissa Poundsin Lions Hallea vastaan 0-2 takaa-ajoasemasta ja onnistui kaventamaan ottelusarjan voittamalla kolmannen pelin 76-64 (44-38). Lehtoranta siivitti omiaan 16 pisteen, viiden levypallon ja syötön tilastoilla. Poundsin riville kirjattiin neljä pistettä, kuusi levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi riistoa.

Neljännessä ottelussa Lions katkaisi Angelsilta siivet heti avausneljänneksellä voittamalla sen 31-10 ja vei ottelun lopulta nimiinsä 100-65 (53-28). Pounds oli Lionsin kulmahampaita 14 pisteen, neljän levypallon ja kolmen syötön ja riiston tilastoilla. Lehtorannalle kirjattiin neljä pistettä ja riisto. Lions saa välierässä vastaansa ALBA Berlinin.

Espanjan liigassa oli kiireinen pääsiäinen, sillä joukkueet olivat kahdesti tositoimissa. Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet pääsi juhlimaan kahta tärkeää voittoa.

Torstaina Sedis ja Gran Canaria kävivät melkoisen maratonottelun, kun ratkaisu venyi peräti neljänteen jatkoaikaan. Lopulta Sedis nappasi 99-95 (36-35, 64-64, 76-76, 83-83, 89-89)-voiton. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuutensa ratkaista peli jo ennen neljättä jatkoaikaa, mutta lopulta Sedis veti pidemmän korren. Lahtinen tilastoi ottelussa seitsemänä pistettä, levypallon ja neljä syöttöä.

Sunnuntaina Sedis pääsi hieman helpommalla kaatamalla sarjajumbo Bembibren 88-71 (42-34). Lahtinen oli tällä kertaa loistovireessä heittäen 16 pistettä ja koristeli tilastojaan kolmella levypallolla ja syötöllä.

Sedis paranteli asemiaan sarjassa ollen nyt 11 ja karisti putoamispeikon kahden voiton päähän, kun kolme kierrosta on jäljellä. Toisaalta pudotuspelipaikkaan on niin ikään matkaa kaksi voittoa.

Marianne Kalinin ja Anniina Äijäsen Ferrol otti ison voiton kukistaessaan kotonaan Ibaetan 65-60 (33-29). Kalin pussitti neljä pistettä, otti kaksi levypalloa sekä syötti ja riisti kerran. Äijänen oli joukkueensa levypallokuningatar seitsemällä levypallolla ja tilastoihin merkittiin myös kolme pistettä, riisto ja torjunta.

Sunnuntaina Ferrol johti Ensinoa jo 21 pisteen erolla, mutta taipui lopulta 67-68 (43-32). Kalin heitti uransa toiseksi korkeimmat pisteet Espanjan liigassa pussittaen 14 pinnaa. Tilastot täyttyivät myös kahdesta levypallosta ja kahdesta syötöstä. Äijäselle kirjattiin kolme levypalloa ja torjunta. Ferrol taistelee kynsin hampain pudotuspelipaikasta ollen tällä hetkellä kahdeksantena.

Italian Serie A:ssa tilanne tiivistyi kärkipään osalta, kun Reyer Venezia hävisi kärkiottelussa Bolognalle 51-63 (21-31) Awak Kuierin 11 pisteen, yhdeksän levypallon, riiston ja kahden torjunnan noteerauksesta huolimatta. Tappio tiesi sitä, että Schio nousi Venezian kanssa tasapisteisiin ja Bologna on kaksikosta voiton päässä. Runkosarjaa on jäljellä vielä kolme kierrosta.

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen veti runkosarjan läpi puhtaalla pelillä kaataessaan kärkiottelussa Castors Brainen 84-65 (39-34). Aarnisalo kantoi kortensa kekoon 13 pisteellä ja syötöllä.

Kangoeroes jahtaa kolmatta peräkkäistä mestaruuttaan ja puolivälierät Waregemia vastaan alkavat keskiviikkona.

Sara Rokkasen kausi Tshekin liigassa päättyi USK Prahan käsittelyssä, kun KARA Trutnov hävisi myös kolmannen puolivälierän USK:n ollessa vahvempi 100-37 (51-22). Rokkaselle kertyi neljä pistettä, levypallo, kaksi syöttöä ja riisto.

Rokkanen kuului Trutnovin johtaviin pelaajiin tällä kaudella tilastoiden kauden osalta keskiarvoikseen 11,5 pistettä, 2,7 levypalloa ja 1,4 syöttöä.

Lähde: Basket.fi