Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies selätti keskiviikon varhaisessa harjoitusmaaottelussa Viron loppunumeroin 49-59 (20-31) Paidessa.

Ottelun sävelet olivat pitkälti samanlaiset kuin tiistainakin. Susiladies pyöritti palloa mallikkaasti saaden luotua laadukkaita heittopaikkoja ja puolustusstoppien kautta juoksemaan kenttää. Myöhäisottelu vaati kuitenkin veronsa heittopelissä.

– Eilen oli myöhäinen ottelu, niin aamuottelussa olimme todella väsyneitä. Se selvästi vaikutti heittopeliin ensimmäisellä puoliajalla, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen kertoi keskiviikkona Koripalloliiton sivuilla.

– Hyvä uutinen oli kuitenkin se, että puolustimme todella laadukkaasti läpi ottelun. Ne asiat, joihin väsymys ei vaikuta, niin niissä olimme todella hyviä.

Suomi dominoi erityisesti irtopallopeliä, kun levypallot menivät Suomelle 63-37. Hyökkäyslevypalloja Susiladiesin kynsiin tarttui 22 kappaletta.

– Paljon tuli tilanteita, että saimme joukkueena pelattua hyvän heittopaikan, napataan hyökkäyslevypallo ja pyöritetään uudestaan. Emme missään vaiheessa löysänneet intensiteettiä, Salminen sanoi.

Suomelta kaksi pelaajaa väänsi tupla-tuplan, kun Taru Tuukkanen (10/13) ja Viro-otteluissa paluun loukkaantumisen jälkeen tehnyt Sofia Pelander (10/11/3 syöttöä) ylsivät kaksinumeroisille lukemille kahdessa tilastokategoriassa.

Kymmenen pistettä tai yli heittivät myös siskokset Linda-Lotta Lehtoranta (10/0) ja läpi ottelun vahvasti pelannut Roosa Lehtoranta (14/3). Levypalloja taas napsivat Helmi Tulonen (2/8) ja Anniina Äijänen (2/8).

Susiladiesin valmistavat maaottelut kesältä ovat tässä ja seuraavan kerran joukkue kerääntyy kokoon ennen marraskuun EM-karsintaikkunaa.

– Pelaajat lähtevät nyt työpaikoilleen Saksaan, Espanjaa ja Puolaa myöten. Seurakaudelle toivon onnea heille, Salminen kertoi.