Fantastinen avauspuolisko, raskas kolmas jakso ja puolustuspään onnistumisten myötä kuitattu päätösneljänneksen kasvojen pesu – siinä reseptit Susijengin EM-karsinnat päättäneeseen 70–78 (30–49)-voittoon Georgiasta.

Susijengin valmentaja Lassi Tuovi antoi joukkueelleen kiitettävän arvosanan EM-kisapaikan ratkaisseesta päätöskuplasta.

EM-karsinnat kuplajärjestelyineen kaikkineen olivat haastava kokonaisuus, mutta kahdessa viimeisessä ottelussa joukkue pelasi vahvuuksillaan kahta neljännestä lukuun ottamatta.

– Meillä oli ylä- ja alamäkemme, emme saaneet yhteenkään ikkunaan kaikkia pelaajia mukaan ja joukkue on vähän uudistunut, mutta tärkeimmissä paikoissa tänä viikonloppuna onnistuimme ja pelasimme hienoa koripalloa, Tuovi paketoi päättyneet karsinnat Koripalloliiton verkkosivuilla.

Serbia kohosi lohkon voittoon kohottuaan sunnuntaina kirivoittoon Sveitsistä perjantaisen Georgia-murskavoiton jatkoksi. Neljä voittoa kuudesta ottelusta hakenut Georgia tipahti lohkon kakkoseksi ja kolmen voiton Susijengi päätyi kolmanneksi.

Seuraavat EM-kisat pelataan syyskuussa 2022 Tbilisissä (Georgia), Prahassa (Tshekki), Milanossa (Italia), Kölnissä ja Berliinissä (Saksa).

Lähde: Basket.fi