Susijengin yksi monista avainpelaajista alkavissa EM-kisoissa on takamies Jamar Wilson. Wilson tietää Ranskan maineikkaat poissaolot, mutta varoo silti aliarvioimatta illan vastustajaa yhtään.

– Vastassa on erilainen Ranska, mutta se saattaa tarkoittaa myös vaarallisempaa Ranskaa. Heiltä puuttuu tuleva Hall of Fame -pelaaja Tony Parker, mutta tilalla on Euroliigaa pelaava peluri, joka saattaa olla hieman nälkäisempi. Heillä on nyt nuorempia jalkoja. Myös Nicolas Batumin ja Rudy Gobertin puuttumiset ovat heille isoja menetyksiä, mutta he ovat korvanneet heidät hyvillä pelaajilla, Wilson sanoo SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Ranska on monella tavalla erityinen vastustaja Wilsonille, sillä tämän maajoukkuedebyytti tapahtui kaksi vuotta sitten nimenomaan Ranskaa vastaan. Wilson heitti ottelussa kahdeksan pistettä. Joukkueet kohtasivat myöhemmin samana vuonna myös EM-kisojen avausottelussa. Jälkimmäisessä Suomi laittoi Ranskan tiukoille vieden ottelun jatkoajalle. Wilson tehtaili 21 pistettä.

– Siinä pelissä sattui menemään sisään ja se yksi sellaisista hyvistä päivistä, Wilson muistelee kohtaamista.

– Olen kohdannut Ranskan kahdesti ja harjoitusottelussa pelasimme heitä vastaan hyvin ja toisella kertaa melkein voitimme. Ne asiat on hyvä pitää takaraivossa. Heillä on niin paljon lahjakkuutta ja voittamisen kulttuuria, että heidän kanssaan pitää aina olla varuillaan.

Susijengin kesä on ollut vaikea. Wilsonin mukaan se on näkynyt keskittymisenä harjoittelussa erityisesti puolustuspeliin liittyviin asioihin.

– Olemme yrittäneet korjata puolustuksen vuotoja. Olemme tehneet paljon pisteitä, mutta nyt on tärkeintä saada puolustus kuntoon. Olemme tehneet töitä palloskreenien eteen ja pyrkineet parantamaan kommunikaatiota, jotta kaikki ovat samalla sivulla. Meidän täytyy saada stoppeja voittaaksemme pelejä.

Lähde: SuomiKoris.com