Korisliigan joukkueiden päävalmentajien ja kapteenien viime keväänä liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi äänestämä vantaalaislähtöinen pelinrakentaja Antto Nikkarinen, 26, siirtyy alkavaksi kaudeksi Ruotsin pääsarjaan. 185-senttisen Susijengi-takamiehen uusi työnantaja on Jämtland Basket, joka tähtää Basketliganin mitalipeleihin.

Koko aikuisikänsä Korisliigassa pelannut PuHu Juniorien kasvatti Nikkarinen kävi neuvotteluja lukuisien joukkueiden kanssa päättyneen kesän aikana. Sopimusneuvottelut olivat viemässä Korisliigan MVP:ta kauaksikin kotimaastaan, kunnes syyskuun edetessä Jämtlandin sopimustarjous saapui Nikkarisen osoitteeseen.

– Virityksiä oli moneen suuntaan ja siinä mielessä kesä oli haastava, että moni sopimus jäi syntymättä aivan kalkkiviivoilla. Halu ulkomaille oli kuitenkin alusta asti kova ja Jämtlandin tarjoama sopimus osui oikeaan saumaan monelta kantilta, Nikkarinen kertoo.

Jämtland ylsi viime keväänä Basketliganin puolivälieriin ja haastoi sittemmin Ruotsin hopealle päätyneen Södertäljen tasaiseen pudotuspelikamppailuun.

– Jämtlandin muutama avainpelaaja jatkaa viime kaudesta ja minulle on tiedossa iso rooli joukkueen takakentällä. Jämtlandin tähtäimessä on edetä alkavalla kaudella Basketliganin mitalipeleihin, joten mielenkiintoinen haaste on tiedossa.

Nikkarinen edusti viimeiset kaksi kautta Korisliigassa Helsinki Seagullsia, joka saalisti viime keväänä Korisliigan pronssimitalit kaulaansa.

– Ihan loistavat kaksi vuotta takana urani ja elämäni kannalta. Sain asua lähellä kotiseutujani ja autoin omalla panoksellani vauhdittamaan Seagullsin ja Helsingin koripallobuumia. Nyt on oikea aika ottaa uusi askel urallani.

PuHu Junioreissa koripallo-oppinsa saanut Nikkarinen sai Korisliiga-kasteensa kaudella 2008-09, jolloin hän edusti Mihailo Pavicevicin valmentamaa Espoon Honkaa. Nikkarinen urakoi tulokaskaudellaan 24 ottelua 2,2 pisteen ja 1,1 levypallon keskiarvoilla.

Vuosina 2009-13 Nikkarinen ammensi oppia Jyri Lehtosen valmennuksessa Kouvolassa. Parhaalla Kouvot-kaudellaan Nikkarinen kirjautti 12,6 pisteen, 4,9 syötön ja 3,1 levypallon ottelukohtaiset keskiarvot. Nikkarinen päätyi Kouvojen kanssa SM-pronssille 2010.

Kouvolasta Nikkarinen suuntasi Loimaalle, missä hän edusti Bisonsia Korisliigassa, Eurocupissa ja VTB-liigassa vuosina 2013-15. Bisonsista Nikkarisen palkintokaappiin tarttuivat kevään 2014 pronssi- ja kevään 2015 hopeamitalit.

Viimeiset kaksi kautta Nikkarinen edusti Helsinki Seagullsia Korisliigassa. Seagulls eteni kummallakin kaudella Korisliigan välieriin ja pronssiotteluun, joista jälkimmäisellä kaudella ”Gullsin” siipiin tarttui pronssimitali. MVP-kautensa 2016-17 keskiarvoiksi Nikkarinen taituroi 10,5 pistettä, 7,3 syöttöä ja 2,5 levypalloa ottelua kohden.

Nikkarinen voitti junioriurallaan PuHu Juniorien kanssa B-poikien SM-kultaa 2007 ja Hongassa A-poikien SM-kultaa 2009. Keväällä 2007 Nikkarinen palkittiin B-poikien SM-sarjan vuoden pelaajana. Nuorten maaotteluita Nikkarinen on pelannut urallaan 122 kappaletta 8,6 pisteen keskiarvolla.

Susijengin vahvuuteen Nikkarinen on kuulunut kesästä 2012. Tähänastisella maajoukkueurallaan Nikkarinen on pelannut 37 miesten maaottelua 1,0 pisteen keskiarvolla.

Lähde: Koripalloliiton sivut.