Susijengi lähtee tänään illalla kello 20:00 hakemaan EM-kisojen toista voittoaan. Vastus ei juurikaan helpotu, sillä vastassa on FIBA:n rankingin numero kahdeksan, Slovenia. Susijengin apuvalmentaja Jukka Toijala tuntee illan vastustajan.

– Slovenia pelaa ”small ballia”, jossa kentällä on vähintään kolme, joskus neljäkin takamiestä kerrallaan. Useimmat pelaajat pelaavat tavallaan yhtä pelipaikkaa ”isompaa” – pieni laituri isoa laituria, iso laituri sentteriä. Pallo ja miehet pysyvät liikkeessä ja tulivoimaa löytyy, Toijala sanoo Basket.fin mukaan.

– Slovenia on myös lähtökohtaisesti erittäin hankala scoutattava, koska he ”piilottavat” pelinsä elekielen ja koodiston alle, eivätkä käytä tyypillisiä, numeroituja pelejä. Valmentajat kommunikoivat kentälle jatkuvasti. Päävalmentaja Igor Kokoskov on taitava tekemään joukkuettaan vastaan valmistautumisen hankalaksi.

Slovenia on Toijalan mukaan äärimmäisen vaarallinen vastahyökkäysjoukkue. Joukkueen tähdet Goran Dragic ja Luka Doncic voittavat molemmat paljon puolustuslevypalloja, jonka jälkeen vastaisku on jo täydessä käynnissä.

– Dragic ja Doncic lähtevät vastahyökkäyksiin niin kuin hauki rannasta. On ihan selvää, että siirtymäpuolustus tulee olemaan avainasemassa. Lisäksi meidän on kyettävä horjuttamaan heidän parhaita pelaajiaan omalla puolustuksellamme. Slovenian hyökkäys perustuu pitkälti Dragicin ja Doncicin hyökkäysosaamisen varaan, ja siihen meidän on varauduttava, Toijala neuvoo.

Mutta löytyy Suomelta myös etulyöntiasemia. Harvinaista kyllä, Suomella saattaa olla illalla fyysinen etu puolellaan. Kokoa tulee pystyä hyödyntämään.

– Meidän pitäisi pystyä hyökkäämään pelaamalla palloa sisälle. Se on ehdottomasti yksi pilari, jonka varaan meidän on rakennettava, Toijala päättää.

Lähde: Basket.fi