Vuosien 2024–25 EM-karsintalohkot arvottiin tiistaina iltapäivällä Münchenissa ja arpaonni toi Susijengin tanssikumppaneiksi koripallojätti Serbian, aina vaarallisen Georgian sekä lohkon haastajajoukkueen Tanskan kanssa karsintojen G-lohkossa.

Kansainvälisen koripallon voimamaihin vuosikausia kuulunut Serbia saalisti EM-hopeaa 2017 ja olympiahopeaa 2016 ja tulee lähtemään tuleviin karsintoihin ennakkosuosikkina.

Georgia on lukuisten NBA- ja Euroliiga-pelaajiensa johdolla esiintynyt ansiokkaasti viime vuosien arvokisakarsinnoissa. Nousevana joukkueena Tanska oli puolestaan käytännössä heiton päässä suistaa Liettuan EM-kisoista helmikuun 2021 karsintaikkunassa.

Susijengi on yhtenä syksyn 2025 EM-kisaisännistä paikkansa tulevissa kisoissa jo varmistanut, mutta tulevat kuusi karsintaottelua tulevat määrittelemään EM-alkulohkoissa vastaan asettuvat joukkueet.

Susijengin lisäksi kaksi muuta joukkuetta tulee etenemään karsinnoista EM-kisoihin. Karsinnat pelataan helmikuussa 2024, marraskuussa 2024 ja helmikuussa 2025.

Lähde: Basket.fi