Helsingin Narinkkatorilla sunnuntaina järjestetty Helsinki Street Festival 2017 keräsi sankan joukon osallistujia nauttimaan riemukkaasta katuliikunnasta ja menevästä musiikista. Koko päivän kestäneen tapahtuman ohjelmassa nähtiin niin katukorista kuin -jalkapalloakin, myös asunnottomien streetfutiksen SM-turnauksen muodossa.

Katukoriksen järjestelyistä vastasivat Koripalloliitto ja Yökoris. Narinkkatorin tapahtumassa yhteistyössä toimivat lisäksi Walter ry, Homeless Academy ry ja Helsingin Kaupunki.

Koripalloilut alkoivat lasten vapaalla pelailulla, ja jatkuivat keskipäivän jälkeen Helsingin alle 18-vuotiaiden katukoristurnauksilla. Päivän aikana nähtiin myös 3 pisteen heittokisoja ja mix 3×3-turnaus. Päivä huipentui yli 15-vuotiaiden miesten 3×3 Tour Qualifier -turnaukseen.

Tapahtumassa vierailivat myös maajoukkuepelaajat Sasu Salin ja Tuukka Kotti, jotka varustivat polvenkorkuisille pikku-koripalloilijat nimmerein varustetuin palloin ja jakoivat tapahtumaan osallistuneiden kesken lippuja syksyn Eurobasket -otteluihin. Päivän teemaan, rasisminvastaisuuteen ja ihmisten hyväksymiseen liittyen, pelaajat vastasivat myös tapahtumajuontajan kysymyksiin, kuinka koripallo ajaa eri kulttuurien yhdistymisen aatetta.

– Hieno asia koripallossa on se, että sitä voi alkaa pelata ihan kuka vaan. Pelaajat on yksi iso yhteisö, johon saa tulla mukaan kuka vaan: tässä ei ole mitään väliä, mistä olet kotoisin. Ollaan päästy näkemään niin monista eri kulttuureista ja taustoista tulleita ihmisiä, että se on ollut todella suuri kunnia ja rikkaus, Salin ja Kotti totesivat yhdestä suusta.

Lähde: Basket.fi