Espanjan koripallon kakkossarjan, LEB Oron, pudotuspelit pyörähtävät käyntiin torstaina. Roope Ahosen ja Matti Nuutisen joukkue Oviedo lähtee pudotuspeleihin hyvistä asetelmista.

LEB Orossa runkosarjan voittaja Real Betis nousi suoraan ja kahdeksan seuraavaa joukkuetta taistelevat pudotuspeleissä noususta. Puolivälierät pelataan paras viidestä -järjestelmällä ja nousutaistelu huipentuu Final Four -turnaukseen, jonka voittaja nousee ensi kaudeksi ACB-liigaan eli Espanjan pääsarjaan.

Oviedo pelasi vahvan kauden sijoittuen runkosarjassa neljänneksi voitettuaan 34 pelistään 22.

– Runkosarja meni osaltamme tosi hyvin ja pelasimme koko kauden hyvin. Tappioista kahdeksan tuli alle viidellä pisteellä ja sitten siinä oli pari isompaa tappiota. Pystyimme pelaamaan aika tasaisesti läpi kauden, vaikka meillä oli loukkaantumisiakin. Voimme lähteä positiivisin mielin pudotuspeleihin, Ahonen kertoi Koripalloliiton sivuilla joukkueen tunnelmista.

Yksi loukkaantuneista oli Nuutinen, jonka kausi päättyi jo viime vuoden lopulla tulleeseen yläraajavammaan. Ahonen sen sijaan lukeutui koko kauden joukkueen avainpelaajiin. Hän urakoi lähes 24 minuuttia ottelua kohden ja kiitti vastuusta 11,5 pisteen ja neljän syötön keskiarvoilla. Kolmen pisteen heittoprosentti oli runkosarjan aikana huima 50,3.

– Henkilökohtaisesti tämä on ollut varmasti paras kauteni tähän mennessä. Olen saanut valmentajalta paljon vastuuta ja isoa roolia. Itseluottamus on sitä kautta kasvanut ja olen pystynyt pelaamaan tasaisemmin kuin aiemmin. Täytyy olla tyytyväinen. Pelaaminen on ollut hauskaa ja olen nauttinut siitä, Ahonen iloitsi.

Puolivälierissä Oviedo saa Ahoselle tutun vastustajan, kun vastaan asettuu hänen viime kauden seuransa Ourense.

– Siellä on muutama sama pelaaja kuin viime kaudella ja valmentajat ovat samat. Muuten joukkue on muuttunut aika paljon viime kaudesta. Siistiä päästä pelaamaan heitä vastaan ja he ovat pelanneet hyvin tällä kaudella. Joukkueet sijoilla 3-9 olivat runkosarjassa todella tasaisia ja ne olivat kolmen voiton sisällä runkosarjassa, joten erot ovat hyvin pienet.

Joukkueet kohtasivat toisensa kauden aikana kahdesti ja molemmat kirjauttivat yhdet voitot. Ahonen katsoo tulevia otteluita positiivisena.

– Meillä on joukkueessa todella luottavainen fiilis. Jos pystymme pelaamaan omalla tasollamme, niin meidän pitäisi pärjätä. Tehdään omat juttumme hyvin, niin hyvä tulee.

Oviedolle tehtiin kauden aikana toiseksi vähiten pisteitä ja Ahosen mukaan joukkue nojaakin vahvasti puolustuspelaamiseen.

– Puolustamme hyvin ja pelaamme joukkueena. Olemme todella hyvä 5 vastaan 5 -joukkue. Levypalloissa meillä on ollut kauden aikana ongelmia, mutta uusimpien rekrytointien myötä sekin on petraantunut. Puolustus on ollut meidän aseemme ja olemme saaneet hyvin stoppeja.

Ahonen odottaa innolla pääsevänsä taistelemaan noususta.

– On tosi hyvät fiilikset pelata taas pudotuspelejä. Viime vuonna en päässyt niitä pelaamaan, mutta kahtena kautena sitä aiemmin pelasin Kreikassa pudotuspeleissä. Silloin oli toisella kerralla Panathinaikos heti vastassa eikä siinä ollut hirveästi mahdollisuuksia. Tämä on ensimmäinen kerta sitten Bisons-kauden, kun voin voittaa jotain. Jos voitamme nämä pudotuspelit, niin pääsemme ensi kaudeksi pääsarjaan. Kaikki näkevät tavoitteen ja homma on omissa käsissä. Tämä on hieno haaste.