Susijengin Carl Lindbom näkee 3×3-koriksessa paljon viihdyttäviä elementtejä. Kesällä seitsemällä paikkakunnalla pelattava SM-kiertue tarjoaa hienon mahdollisuuden kehittyä 3×3-pelaajana lajissa, joka nähdään myös tulevissa Tokion kesäolympialaisissa.

– 3×3 on melkeinpä parasta treeniä, jota kesällä voi tehdä, Lindbom suitsutti.

Lajin uutuudesta kotimaassa johtuen 3×3:n MM-kisat jäävät ainakin tämän kesän osalta Suomelta pelaamatta, mutta kotoinen SM-kiertue tarjoaa pelaajille mahdollisuuden FIBA:n alaisiin virallisiin 3×3 -turnauksiin.

Osaan turnauksista on ilmoittautunut joukkueita myös Suomen ulkopuolelta, joten kansainvälistä osaamistakin tullaan näkemään.

– Pelasin itse 3×3:a ensimmäisen kerran 2017 järjestetyssä kansainvälisessä turnauksessa Honkahallilla. Joukkueet Latviasta ja Venäjältä osoittivat, että lajissa varsinkin tilannenopeus ja -kovuus ovat todella korkealla tasolla, Lindbom kertoi.

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA kuvailee lajimuotoa simppeliksi, jännittäväksi ja näyttäväksi. Saman allekirjoittaa myös Lindbom.

– 3×3-turnauksissa parasta on, että porukan voi kasata itse. Lajissa korostuu koripallon hauskuus ja hyvä fiilis. Lisäksi tuomareiden salliessa kovan pelin, 3×3:ssa tunteet ja intensiteetti saavat näkyä.

3×3:n nousu virallisena urheilulajina on ollut hurjaa. Kesän MM-kisojen jälkeen vuorossa ovat ensi kesän Tokion olympialaiset. 3×3-maajoukkueissa esiintyy jo lajin täysammattilaisia, supertähtiä.

Miten Lindbom perustelee 3×3:n mahdolliset hyödyt myös perinteisen koripallon pelaajille?

– 1vs1-pelaaminen korostuu, jos mahdollista, vieläkin enemmän. Tulee tilanteita, joissa kuvioiden sijaan on vaan voitettava oma mies. 3×3 pakottaa pelaajan olemaan ratkaisuvalmiina koko ajan, koska tilanteet elävät niin nopeasti. 3×3 toimii myös hyvänä muistutuksena siinä, miten tärkeää hyvä heittotaito on. Laji on kesätreeniä parhaimmillaan.

SM-kiertuetta varten Lindbomilla onkin terveiset paitsi pelaajille, myös korisfaneille.

– Suosittelen ehdottomasti vierailemaan 3×3-katsomoissa, mikäli pelipaikkakunnat osuvat kohdalle. Nopea ja näyttävä koris yhdistettynä kesään on hyvää viihdettä myös faneille!

Lähde: Koripalloliiton sivut.