Susijengi laukkaa myöhään keskiviikkoiltana parketille Cagliarin PalaPirastussa Italian ja Suomen välisessä maaottelussa, jota voi seurata suorana Italian koripalloliiton Facebook-sivulta. Cagliarin viikonlopun turnauksen ottelujärjestykseen ja -aikatauluihin on puolestaan tullut viime hetken muutoksia.

Italia näytti kyntensä viime viikonloppuna perinteisessä Trentino Cupissa pieksemällä Valko-Venäjän ja Hollannin suurinumeroisesti.

Italian erinomaisesti alkaneen EM-kisoihin valmistavan jakson ylle kerääntyi kuitenkin mustia pilviä, kun tähtipelaaja Danilo Gallinari kimmastui Hollanti-ottelussa ja iski vastustajajoukkueen pelaajaa murtaen oman peukalonsa. Murtuma pitää Gallinarin sivussa tulevista EM-kisoista.

Viime NBA-kaudella Denver Nuggetsille 18,2 pistettä ottelua kohden upottaneen Gallinarin poissaolosta huolimatta Italian kaiken nähneellä päävalmentajalla Ettore Messinalla on mahdollisuus juoksuttaa kentälle monipuolinen, syvä pelaajakokoonpano. Viime vuosina Italian kurinalainen joukkuepuolustus ja huolellinen pallonliike ovat olleet suuria haasteita Susijengille, joka voitti Italian viimeksi kesän 2009 EM-jatkokarsinnoissa.

– Italia on suhteellisen kookas joukkue varsinkin laitureiden osalta. Joukkue hakee ratkaisuja avainpelaajilleen (Marco Belinelli, Luigi Datome, Nicolo Melli) erilaisten skriinien kautta. Awudu Abassin ja Paul Bilighan kaltaisten pelaajat ovat tuoneet joukkueeseen lisää urheilullisuutta, jonka avulla joukkueen puolustusaktiivisuus on lisääntynyt, analysoi Susijengin apuvalmentaja Jukka Toijala keskiviikkoillan vastustajaa.

Nigerian poisjäännin johdosta jo kertaalleen uudelleenjärjestelty Cagliarin turnauksen otteluohjelma on uusittu vielä kertaalleen.

Turkin sijaan Susijengi saa perjantai-iltana klo 21:45 Suomen aikaa alkaen vastaansa turnauksen isäntämaa Italian. Sunnuntai-illaksi suunniteltu ottelu puolestaan siirtyy lauantai-iltaan, ja Susijengiä vastaan asettuu Italian sijaan Turkki.

Italian ja Susijengin välinen ottelu käynnistyy Cagliarissa klo 21:30 Suomen aikaa. Ottelua voi seurata suorana Italian koripalloliiton Facebook-sivuilla.

Lähde: Koripalloliiton sivut.