MM-jatkokarsintoihin valmistautuva Susijengi aloitti joukkueharjoittelunsa viime viikolla Lohjan Kisakalliossa ja jatkaa nyt harjoitteluaan Helsingissä ja Espoossa.

Ville Tahvanainen, 18, on yksi Susijengin syksyn MM-ikkunassa miesten maajoukkueleirillä debytoivista pelaajista. 18-vuotiaiden poikien A-divisioonan EM-kisoissa korisukat liekkiin sytyttänyt Tahvanainen (17,8p/peli) sai päävalmentaja Henrik Dettmannilta kutsun Susijengiin heti nuorten kisojen päätteeksi. Korintekovoimainen Tahvanainen on huokunut ensimmäisissä maajoukkueharjoituksissaan itsevarmuutta.

– Siitä lähtien, kun aloitin koriksen, haaveenani on ollut päästä Susijengiin pelaamaan. Treenaan mahdollisimman kovaa päästäkseni joukkueeseen ja jos pääsen maaotteluissa kentälle, aion antaa kaikkeni, nostaa hypeä mahdollisimman paljon ja hakea hyvää fiilistä joukkueeseen, Tahvanainen toteaa.

Kesäkuun Viro-maaotteluissa myrskyn merkkejä näyttänyt 22-vuotias Visa-Basketin kasvatti Fiifi Aidoo kuuluu Tahvanaisen tavoin pelaajiin, jotka hakevat syksyn otteluissa rotaatiopaikkaa Susijengin takakentältä.

– Mun mielestä on hyvä, että ollaan saatu nuorta jengiä harjoituksiin, itsekin koen kuuluvani vielä nuoreen jengiin. Paljon energiaa löytyy ja pikku mokiakin tapahtuu, mutta niistä opitaan, Aidoo summaa.

Järvenpääläisen JKS:n kasvatti Matias Ojala ei kuulu ikänsä (29 vuotta) puolesta enää Susijengin nuoreen kaartiin, mutta puolustuspään rouhijapelaaja on saanut nyt mahdollisuuden antaa ensimmäiset näyttönsä Susijengissä.

– Kovaa mennään ja itsekin tulee vähän puuskutettua, mutta kiva olla täällä. Miesten maajoukkueeseen pääsy on ollut pitkään tavoitteena. Paljon tuttuja kavereita paikalla ja muutama ei niin tuttu ja kiva päästä vääntämään kunnolla.

Kokemusta Susijengin ensimmäisen viikon harjoituksissa edustaa kesän 2017 EM-kisojen veteraani, viimeksi Kroatiassa pelannut Carl Lindbom, joka kantoi Borislav Stankovic Cupissa Kiinan Shenzhenissä kapteeninnauhaa.

– Nuorten jalat näyttää vielä liikkuvan paljon paremmin, mutta vanhakin mies alkaa pikkuhiljaa vertyä. Paljon on energiaa ja kovia puheita nuorilla, katsotaan miltä touhu näyttää ensi viikolla, Lindbom virnistää.

Susijengi ja Latvia kohtaavat Espoo Metro Areenalla perjantaina 31.8. klo 19:00.

Lähde: Basket.fi