Viime kaudella Liettuan ja Kroatian pääsarjoissa pelannut Tapiolan Hongan kasvatti Carl Lindbom, 26, jatkaa uraansa Puolassa. 206-senttisen Lindbomin uusi työnantaja on viime keväänä Puolan liigan puolivälieriin edennyt Rosa Radom.

Susijengin laituri kartoitti markkina-arvoaan kärsivällisesti koko kesän ja alkusyksyn, kunnes viikko sitten alkoi tapahtua. Taivuttuaan joensuulaista Kataja Basketia vastaan FIBA Europe Cupin karsinnoissa Rosa Radom otti yhteyden Lindbomin agenttiin ja lauantaiaamuna Lindbom lensi Puolaan vasta allekirjoitettu sopimuspaperi käsissään.

– Sopimustarjouksia tuli Euroopasta kesän aikana jonkin verran mutta ei sellaisia, joiden vuoksi olisi kannattanut lähteä Suomesta, Lindbom kertoo kesän neuvotteluasemistaan Koripalloliiton sivuilla.

– FIBA Europe Cupin karsintojen jälkeen minua viime kaudella Kroatiassa valmentanut Vladimir Krstic kehui minua Radomin päävalmentajalle, entiselle pelitoverilleen Wojciech Kaminskille. Agenttini välityksellä yhteys syntyi nopeasti ja nyt ollaan Puolassa.

Puolan liiga sijoittuu eurooppalaisen koripallokartan ylempään keskiluokkaan ja sen parhaat joukkueet pelaavat perinteisesti Eurocupissa ja FIBA:n Mestarien Liigassa. Rosa Radom ylsi viime keväänä Puolan puolivälieriin asti, mutta karsiutui ottelusarjassa Zielona Goraa vastaan.

– Nähdäkseni Puolan liiga ja Rosa Radom on paras skenaario minulle tässä vaiheessa uraani, Lindbom arvioi.

– Puolan liiga on kovatasoinen, siellä pelataan fyysistä taitokoripalloa ja minulle on luvassa merkittävä rooli pudotuspelitason joukkueessa, joka on viime vuosina hakenut menestystä mm. voittamalla vuoden 2016 Puolan cupin mestaruuden.

Lindbom ja Rosa Radom aloittavat kautensa Puolan liigassa ensi lauantaina vieraskentällä Ostrowia vastaan. Toinen suomalaisille tuttu pelaaja Rosa Radomin joukkueessa on ToPon kevään 2010 Korisliigan hopealle siivittänyt Obie Trotter.

Lindbom on pelannut urallaan jo 340 ottelua Korisliigassa. Tarkkakätinen kolmoslinko debytoi pääsarjatasolla Mihailo Pavicevicin valmentamassa Espoon Hongassa kaudella 2008-09.

Pelattuaan Hongassa kevääseen 2010 Lindbom siirtyi Saksaan Frankfurt Skylinersiin Gordon Herbertin valmennettavaksi kaudella 2010-11, jolloin hän pelasi sekä Saksan kolmosliigaa (Pro B) että Saksan Bundesliigaa. Kevätkauden 2011 lopussa Lindbom palasi kotimaan kentille vahvistamaan Honkaa.

Korisliigan läpimurtonsa Lindbom teki 2011-12, jolloin hän urakoi helsinkiläiselle ToPolle pronssikaudella 10,4 pistettä ja 4,2 levypalloa ottelua kohden. Korisliigan kapteenit ja päävalmentajat äänestivät kauden päätteeksi Lindbomin Korisliigan parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi.

ToPosta Lindbomin tie vei Loimaa Bisonsin ja Tampereen Pyrinnön kautta takaisin Helsinkiin, missä laituri kuului kolmen kauden ajan Helsinki Seagullsin avainpelaajiin.

Viime syksynä Lindbom edusti liettualaista Juventus Utenaa 2,4 pisteen ja 1,4 levypallon keskiarvoin kahden kuukauden ajan, kunnes palasi Suomeen ja Seagullsiin kuuden ottelun ajaksi joulukuussa. Kevätkaudella Lindbom kirjautti Kroatian liigan KK Osijekissä 10,2 pistettä ja 6,1 levypalloa ottelua kohden.

Lindbomin palkintokaapista löytyy kolme SM-pronssia (ToPo 2012, Bisons 2014, Seagulls 2017) sekä kaksi Suomen Cupin mestaruutta (Honka 2009, Pyrintö 2011).

Lindbom on pelannut 71 nuorten ja 32 haastajien maaottelua sekä edustanut Suomea vuosien 2013 ja 2015 universiadeissa. Susijengi-urallaan Lindbom on pelannut 47 ottelua 2,8 pisteen keskiarvolla ja kuulunut vuoden 2017 EM-kisajoukkueeseen. Kuluvan vuoden MM-karsintaotteluissa Lindbomin keskiarvot ovat olleet 8,5 pistettä ja 5,3 levypalloa ottelussa.