Susijengin konkaritakamies Teemu Rannikko odottaa EM-kisojen avauspelistä kovaa haastetta, mutta Suomi tulee olemaan hyvin valmistautunut.

Suomen harjoituspelien saldo ei ollut luottamusta herättävä. Susijengi pelasi kyllä hyviäkin pelejä, mutta voitto irtosi vain yhdestä ottelusta, jossa kaatui Turkki.

– Turha katsoa liikaa tuloksia. Olisihan se ollut kiva voittaa kaikki harkkapelit ja lähteä hurjalla itseluottamuksella kisoihin, mutta ei niillä tuloksilla ole niin suurta merkitystä. Haetaan positiiviset jutut puolustus- ja hyökkäyspelistä tuleviin otteluihin. Ollaan kuitenkin menty eteenpäin monella osa-alueella. Ei olla vain pystytty tekemään ehjää 40 minuutin suoritusta kentällä. Nyt haetaan positiivisen kautta enemmän kuin negatiivisen, miten ollaan valmiita, kun torstaina aloitetaan, Rannikko toteaa.

Suomi pelasi EM-kisakenraalinsa Venäjää vastaan. Torstaina vastaan astelee vielä Rannikon mukaan astetta kovempi joukkue Ranska.

– Kovia joukkueita molemmat ja molemmissa Euroopan huipulta pelaajia. Ranska on mielestäni vielä kovempi ja taitavampi ja urheilullisempi joukkue kuin Venäjä.

Ranska on kuitenkin Suomelle tuttu. Se on kohdattu monesti lähiaikoina ja Susijengin tiedusteluyksikkö tekee vankat pohjat vastustajan heikkouksien ja vahvuuksien kartoituksessa.

– Se muuttuu nyt treenipeleihin verrattuna, että tutkitaan vastustajaa tarkemmin. Treenipeleissä keskityttiin enemmän omaan pelaamiseen, eikä käyty vastustajan peliä läpi niin paljoa. Ei se scouttikaan aina peliä voita, vaikka tiedät mitä vastustaja tekee, Rannikko painottaa.

Suomi ja Ranska iskevät yhteen torstaina klo 20.00.