Vapautuneesti pelannut Israel otti aloitteen omiin käsiinsä helmikuun MM-karsintaikkunan avausottelussa ja oli tyrmätä suomalaisvieraansa jo lähtötelineisiin. Susijengi löysi kuitenkin intensiteettinsä puolustuspäässä ja jahtasi pelin jatkoajalle, jossa ”Lapuan pehtoori” Ilari Seppälä petasi perättäisillä onnistumisillaan vieraille 95–97 (46–35, 83–83) -trillerivoiton.

Susijengin pitkäaikaisten fanien keskuudessa on elänyt jo pitkään sanonta ”perinteisestä Susijengi-voitosta”. Tämä sanonta viittaa siihen, että vaikka alussa näyttäisi kuinka tukalalta ja eroa vastustajan hyväksi toistakymmentä pistettä, ottelusta kehkeytyy todennäköisesti trilleri.

Hengästyttävällä intensiteetillä pelannut Israel paalutti MM-karsintaottelun ensimmäisellä puoliskolla tonttinsa suomalaiskorin alle ja nosti lähietäisyyksiltä ilmaisia koreja toisensa perään. Parhaimmillaan 15 pisteessä käynyt kotijohto kuitenkin suli neljännellä jaksolla, kun Susijengin joukkuepuolustus loksahti kohdalleen ja Alex Murphy (17/9/5 syöttöä) ja Sasu Salin (18/7/3 syöttöä) löysivät jyvänsä.

Voitto oli tarjolla niin koti- kuin vierasjoukkueellekin varsinaisen peliajan viime minuuteista jatkoajan viimeiseen heittoon asti, mutta sankarin kultatuoliin nostettiin tällä kertaa Ilari Seppälä (15/1/4 syöttöä), joka onnistui viiden pisteen takaa-ajoasemassa kahdesti perättäin kolmosessa ja heitti päälle kolme vapaaheittoa.

Sasu Salin piti onnistumisillaan susileiriä pystyssä avauspuoliskolla ja käynnisti kolmosillaan joukkueensa päätösjakson kirin. Isossa päässä Alex Murphy ja Mikael Jantunen (15/7) vakuuttivat kumpikin aktiivisuudellaan ja monipuolisuudellaan molemmissa päissä kenttää.

Ilari Seppälä säkitti viidestätoista pisteestään yhdeksän jatkoajan viimeisen kahden minuutin aikana. Viidentenä pelaajana kaksinumeroisille pisteille nousi Edon Maxhuni (10/2/6 syöttöä) Max Besselink (5/6) toi Susijengin isoon päähän ison piristysruiskeen täydellisellä heittopelillään ja vahvalla levypallopelaamisellaan.

Susijengi palaa Tel Avivista Suomeen lauantaina ja kohtaa MM-karsintojen päätösottelussa maanantaina Saksan Espoo Metro Areenalla. Ottelu ratkaisee myös MM-karsintalohkon voittajan.

Lähde: Basket.fi