Susijengi huomioi maanantaina 14.11. Espoo Metro Areenalla pelattavan Viro-maaottelun yhteydessä viime vuosina maajoukkueuransa lopettaneita pitkäaikaisia avainpelaajiaan Tuukka Kottia, Jamar Wilsonia, Shawn Huffia, Mikko Koivistoa, Petteri Koposta ja Matti Nuutista.

Susijengiä vuosina 2004–2022 valmentanut Koripalloliiton urheilutoimenjohtaja Henrik Dettmann kuvailee nyt järjestettävää legendojen iltaa keinoksi arvostaa ja huomioida joukkueen pitkäaikaisia luottohahmoja.

-Susijengi on innostanut ja innostanut niin laji-ihmisiä kuin laajemmin suomalaista urheiluväkeä pitkän taipaleensa aikana. On enemmän kuin tarpeellista kiittää ja huomioida Susijengin tarinassa merkittäviä rooleja näytelleitä avainhahmoja, Dettmann taustoittaa Koripalloliiton sivuilla.

Legendojen iltana huomioitavat pelaajat ovat kaikki pelanneet Susijengissä vielä tällä vuosikymmenellä: Tuukka Kotti EM-karsintaottelussa Sveitsin Fribourgissa 23.2.2020, Matti Nuutinen ja Mikko Koivisto EM-karsintaottelussa Georgian Tbilisissä 21.2.2021, Jamar Wilson MM-karsintaottelussa Slovenian Koperissa 28.2.2022 ja Shawn Huff ja Petteri Koponen EM-puolivälieräottelussa Berliinissä 13.9.2022.

-Nyt huomioitavat pelaajat muodostavat Susijengin legendojen ensimmäisen vuosiluokan. Useimmat heistä ovat olleet mukana aivan Susijengin tarun alusta asti B-divisioonasta tähän päivään, Dettmann jatkaa.

-Legendojen illassa on aineksia vaikka vuotuiseksi perinteeksi, joka antaa meille mahdollisuuden tuoda vuosien aikana ansioituneita Susijengin jäseniä toistensa pariin ja yleisön eteen kiitoksena kaikesta siitä, mitä he ovat yhteiseen kekoon kantaneet.

Susijengin legendojen illan häämöttäessä Dettmann tahtoo muistuttaa joukkueen olevan osa pidempää historiallista jatkumoa.

-Susijengiin on haastava päästä, mutta joukkueesta on mahdoton poistua. Laajemminkin Susijengin pelaajista puhuttaessa en koskaan käyttäisi määritelmää ”ex-pelaaja”. Sen sijaan he ovat ikuisia susijengiläisiä, jotka ottavat vuorollaan paikkansa katsomon puolella aiempien vuosikymmenten kantasusien joukossa.

Susijengin legendat seuraavat 14.11. pelattavaa MM-karsintaottelua perheineen, tapaavat ottelun yhteydessä mediaa ja faneja sekä illallistavat joukkueen kanssa.

Lähde: Basket.fi