Susijengi juoksee tiistai- ja keskiviikkoiltoina klo 19.00 Helsingin Mäkelänrinteen upouuden URHEA-hallin parketille Tanska-maaotteluiden merkeissä. Tanska-maaottelut toimivatkin joukkueen kenraaliharjoituksena ennen marraskuussa alkavaa MM-karsintaurakkaa.

Karsinnat pääsystä syksyn 2023 MM-kisoihin alkavat tämän vuoden marraskuussa kahdella ottelulla ja jatkuvat ensi vuoden helmikuussa kahdella ottelulla. Tulevia karsintoja ajatellen Tanska-tuplamaaotteluihin huipentuva maajoukkuekesä on arvossa arvaamattomassa.

– Joukkueemme on yhtenäinen ja harjoitellut pitkään yhdessä laajalla ikähaarukalla, mutta maaotteluita emme ole päässeet viimeisen parin vuoden aikana pelaamaan niin paljon kuin edeltävinä vuosina. Jokainen pelattu maaottelu on kuin talletus sijoitusrahastoon, päävalmentaja Henrik Dettmann sanailee Koripalloliiton sivuilla.

Dettmann kiittelee myös mahdollisuutta korkata Mäkelänrinteen URHEA-hallin parketti suomalaisten koripalloilijoiden käyttöön.

– On kaikin puolin sopivaa, että ennen hallin luovuttamista nuorempien urheilijoiden käyttöön tällainen hieman kokeneempi joukkue saa testata sen soveltuvuuden, Dettmann toteaa.

– Kaikkiaan kyseessä on merkkitapahtuma. URHEA-halli on maailmanluokan harjoitustila nuorille urheilijoille, joiden tähtäimessä on kilpailla maailman huipulla. Helsinki ja koko Suomi on kaivannut pitkään tällaista hallia.

MM-karsinnat pääsystä vuoden 2023 kisoihin käynnistyvät marraskuussa. MM-karsintalohkojen arvonnan ajankohtaa ei ole vielä julkaistu, mutta alustavien tietojen mukaan arvonnat käydään elokuun lopussa. Seuraavat MM-kisat pelataan Japanissa, Filippiineillä ja Indonesiassa syyskuussa 2023.

Susijengin ja Tanskan väliset ottelut televisioidaan suorana ja veloituksetta Koripalloliiton YouTube-kanavalla.

Lähde: Basket.fi