Susijengillä on tällä viikolla edessään enää kenraaliharjoitus ennen loppukesän ja alkusyksyn MM-karsintoja ja EM-kisoja. Joukkue matkustaa tiistaina Jyväskylään kohtaamaan Ukrainan paikallisella LähiTapiola Areenalla. Torstain ottelu on Suomen miesten maajoukkueen ensimmäinen maaottelu Jyväskylässä 34 vuoteen.

Susijengi käynnisti loppukesän koitoksensa tasaamalla maaottelut Belgiaa vastaan Tampereella, jonka jälkeen arvokisojen kestomenestyjä Liettua vei kahdesti voiton Susijengiä vastaan kotikentällään.

Jyväskylässä Susijengiä vastaan käyvä Ukraina päätyi vuoden 2017 EM-kisoissa 15. sijalle. Arvokisoissa joukkueet kohtasivat vuoden 2014 Bilbaon MM-alkulohkossa ottelussa, jossa Susijengi vei voiton.

-On ehdottomasti tärkeää, että saamme Ukrainan tasoisen, erinomaisen eurooppalaisen joukkueen vastaamme vielä ennen MM-karsinta- ja EM-kisakoitoksia. Lisäksi vallitsevassa maailmantilanteessa on suuri ylpeydenaihe, että Ukraina on valinnut leirityspaikakseen ennen MM-karsintoja ja EM-kisoja juuri Suomen, Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi muotoilee Koripalloliiton sivuilla.

Jyväskylän LähiTapiola Areenalle on myyty tähän mennessä noin 4200 lippua. Jäljellä olevista noin viidestäsadasta lipusta valtaosa on seisomapaikkoja.

-Ilo kuulla, että Susijengi ja tietysti Laurin (Markkanen) esiintyminen kotikaupungissaan kiinnostavat jyväskyläläisiä. Mikäs sen parempaa kuin pelata täydessä hallissa ja kuudennen pelaajan tukemana, kiittelee Tuovi.

Susijengi matkustaa Jyväskylään kuudentoista pelaajan voimin. Liettuassa esiintyneen neljäntoista pelaajan lisäksi matkassa ovat mukana veteraani Sasu Salin, Jyväskylän ”oma poika” Lauri Markkanen sekä 18-vuotiaiden poikien EM-kisoista palannut Miro Little.

Lähde: Basket.fi