Sasu Salin pääsi juhlimaan Kanariansaarten derbyn voittoa, kun Teneriffa jatkoi nousuvirettään. Remu Raitanen jatkoi vahvoja esityksiään Espanjassa, Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat iskussa Ranskassa ja Henri Kantonen johdatti joukkueensa voittoon Liettuassa.

Salin pääsi juhlimaan Kanariansaarten derbyssä voittoa, kun Teneriffa kukisti Gran Canarian jatkoajan jälkeen 94-82 (45-29, 74-74). Salin merkkautti entistä seuraansa vastaan viisi pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä.

Elias Valtosen Manresa joutui sen sijaan taipumaan Baskonian vieraana 86-94 (41-42) Valtosen heittäessä kuusi pistettä. Teneriffa ja Manresa ovat tasapisteissä kuudella voitolla ja viidellä tappiolla.

LEB Orossa Raitanen oli joukkueensa ykköstykki heitettyään 15 pistettä, mutta Caceres hävisi kotonaan Alicantelle 75-84 (35-38). Raitanen kahmi myös kuusi levypalloa ja riisti kolmasti. Caceres on sarjassa 13.

Jacob Grandison teki piste-ennätyksensä Menorcan riveissä pussittaen 10 pistettä, mutta San Palbo Burgos nappasi pisteet 90-82 (35-44)-voitolla. Grandison sai tililleen myös kaksi levypalloa, syötön ja kaksi riistoa.

Alex Murphyn Estudiantesin voittoputki katkesi, kun Valladolid haki niukan 92-91 (49-56, 80-80)-voiton jatkoajan jälkeen. Murphy oli lähellä ratkaista ottelu varsinaisella peliajalla heittämällä loppuhetkillä kolmen pisteen heiton sisään, mutta Valladolid nousi vielä tasoihin. Murphy kunnostautui kahdeksalla pisteellä ja sai kaksi merkintää levypallo-, syöttö- ja riistosarakkeisiin.

Jantunen oli hyvässä iskussa heitettyään 13 pistettä Paris Basketballin voittaessa Gravelines-Dunkerquen 97-78 (51-40) Ranskan liigan ottelussa. Jantunen kartutti riviään myös kuudella levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla. Tuomas Iisalon miehistö jatkaa sarjassa toisena.

Le Portel palasi voittojen tielle kaatamalla kotikentällään Dijonin 81-75 (37-31). Maxhuni oli jälleen joukkueensa parhaimmistoa heitettyään 14 pistettä, antamalla viisi syöttöä ja riistämällä kolmasti. Le Portel on seitsemäntenä.

Kantonen loisti Mazeikiain voittaessa Liettuan liigassa Gargzdain 77-66 (38-37). Kantonen oli joukkueensa paras pistemies 15 pisteellä ja hän nappasi myös kaksi levypalloa ja antoi kaksi syöttöä. Voitolla Mazeikiai nousi sarjassa kahdeksanneksi.

Viron ja Latvian yhteisliigassa Alexander Madsenin VEF Riika pisti Keilan kumoon 81-60 (46-23) Madsenin tilastoidessa viisi pistettä, yhdeksän levypalloa, riiston ja kaksi torjuntaa. VEF pitää sarjassa viidettä tilaa.

Islannin liigassa suomalaiskolmikko ei päässyt maistelemaan voittoa. Osku Heinonen ja Ville Tahvanainen olivat Haukarin parhaimmistoa, mutta Tindastoll oli kotonaan vahvempi 78-68 (41-32). Heinonen oli joukkueensa paras pistemies 14 pisteen saldolla ja hän täytteli tilastojaan myös kahdella levypallolla ja kolmella syötöllä. Tahvanainen ylsi myös kaksinumeroisiin 10 pisteen saaliilla ja tilastot karttuivat myös kuudella levypallolla ja syötöllä.

Antti Kanervon 13 pistettä eivät riittäneet siivittämään Stjarnania voittoon, kun Höttur nappasi kotonaan 89-72 (40-33)-voiton. Kanervo lisäksi ruokki joukkuekaverinsa korintekoon kahdesti sekä riisti kahdesti.

Qatarin liigassa Mubashar Ali tilastoi 12 pisteen ja 12 levypallon tupla-tuplan Al Khorin napatessa kauden avausvoittonsa kaadettuaan Al Wakrahin 77-72 (39-38). Ali sai tilastoihinsa myös riiston ja torjunnan.

Euroliigassa Lassi Tuovin apuvalmentaman Bolognan vahva vire sai jatkoa, kun Fenerbahce kaatui 87-79 (46-44). Bologna on Euroliigassa seitsemän voiton ja kolmen tappion saldolla.

Italian liigassa Bologna koki kauden toisen tappionsa, kun se taipui yllättäen sarjajumbo Brindisin vieraana 75-83 (39-40). Tappiosta huolimatta Bologna jatkaa sarjan kärjessä.

Serie B:ssä Trey Niemen Lumezzane hävisi kotonaan Imolalle 73-89 (36-39). Niemen tilastoriville maalailtiin yhdeksän pistettä, levypallo ja syöttö.

Saksan Bundesliigassa Daniel Janssonin koutsaama Tigers Tübingen paranteli asemiaan voittamalla Oldenburgin 93-84 (58-45). Voitto oli tiikerilaumalle kauden kolmas.

Joonas Iisalon paluu entiseen kotihalliinsa ei sujunut suotuisissa merkeissä, kun Academics Heidelberg hävisi Bonnin vieraana selvästi 69-92 (33-52). Heidelberg on voittanut kaksi peliä.

Jussi Laakson ja Daniel Herbertin Merlins Crailsheim taipui Ulmin vieraana 87-94 (47-48). Crailsheim on sarjassa viimeisenä.

Valtteri Mervolan Ehingen Urspring nappasi kauden toisen voittonsa ProB:ssä, kun se kaatoi TSV Tröster Breitengüssbachin 66-57 (29-31). Mervola auttoi joukkuettaan seitsemän pisteen, viiden levypallon ja viiden syötön tilastoilla. Voitosta huolimatta Ehingen jatkaa sarjassa viimeisenä.

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen luotsaama Swans Gmunden nappasi jo seitsemännen peräkkäisen voiton Vienna Timberwolvesin kaaduttua 90-71 (46-37). Swans on sarjan kärkipaikalla.

Lähde: Basket.fi