Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on jakanut 1 096 000 euroa verovapaata urheilija-apurahaa yhteensä 140 kesälajien urheilijalle. 20 000 euron apurahan sai 13 ja 10 000 euron apurahan 40 urheilijaa sekä 87 urheilijaa 5 000 euron apurahan.

5000 euron apurahan saajissa ovat myös koripalloilijat Fiifi Aidoo, Maxhuni Edon, Shawn Hopkins, Lauri Markkanen ja Oskar Michelsen.

– Tämän vuoden aikana osa urheilijoistamme valmistautuu jo täyttä vauhtia ensi vuonna käynnistyviin vuoden 2020 olympialaisten karsintoihin. Urheilija-apurahajärjestelmän tavoitteena on pitkäjänteinen tuki urheilijalle. Siksi on tärkeää taata työrauha heidän valmistautumiselle ja mahdollistaa heille kaikki edellytykset menestymiseen. Apurahaurheilijoiltamme voimme odottaa erittäin mielenkiintoista ja hyvää kilpailukautta, toteaa Grahn-Laasonen Olympiakomitean verkkosivuilla.

Apurahaa myönnettäessä huomioidaan urheilijan kansainväliset näytöt sekä huomioidaan urheilijan tulos- ja menestyskehitys suhteessa lajin kansainväliseen tasoon ja kehitykseen. Arvioinnissa otetaan huomioon lajien erityispiirteet, kansainvälinen arvostus ja taso, paralympialajeissa myös eri kilpailuluokkien taso sekä kilpailuihin osallistuvien maiden sekä sarjoihin osallistuvien urheilijoiden määrä.

Lähde: Olympiakomitean verkkosivut