Koripallon EM-karsinnat paikoista syyskuun 2022 EM-kisoihin huipentuvat ensi viikolla Georgian Tbilisissä, minne Susijengi matkaa korkein panoksin. Kahdesta jaossa olevasta EM-kisapaikasta mittelevät samassa karsintalohkossa monivuotinen mitalisuosikki Serbia sekä Susijengin ”päävastus”, Tbilisin karsintakuplan avausottelussa vastaan asettuva Sveitsi.

Päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt EM-karsintojen ehdokasjoukkoon kahdeksantoista nimeä. Ehdokasjoukko koostuu tuttuun tapaan Euroopan ammattilaissarjoissa ja kotoisassa Korisliigassa pelaavista pelaajista. Mukana matkassa ovat tutut nimet Shawn Huffista Sasu Saliniin ja nuorempia runkopelaajia Alexander Madsenista Edon Maxhuniin.

Vastikään sopimuksen italialaisen Pallacanestro Reggianan kanssa solminut Petteri Koponen odottaa pääsyä maajoukkueparketeille kahden vuoden tauon jälkeen oltuaan marraskuun EM-karsintaikkunassa sivussa koronavirusaltistumisen vuoksi. Muista marraskuun kuplasta sivussa olleista, Euroopassa ja Suomessa pelaavista pelaajista Tbilisin kuplaan ovat ehdolla myös Tuukka Kotti, Alex Murphy ja Topias Palmi.

Ilmasilta EM-karsintoihin rakentuu myös Yhdysvalloista ja kaukaa Aasiasta, sillä Japanissa kovaa jälkeä takova Erik Murphy ja toista kauttaan Yhdysvaltain NCAA-liigassa pelaava Mikael Jantunen ovat saapumassa susivahvuuteen.

– Osoittaa Erikiltä ja Mickeltä huikeaa sitoutumista omistautua maajoukkueen käyttöön tällaisessa maailmantilanteessa, Dettmann toteaa Koripalloliiton sivuilla.

Susijengi kohtaa Sveitsin perjantaina 19.2. klo 14.00 Suomen aikaa ja Georgian sunnuntaina 21.2. klo 17.00 Suomen aikaa.

Lähde: Basket.fi