Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

– Et ole yksin on Suomen ensimmäinen kohdennettu tukipalvelu, johon seksuaalisen hyväksikäytön ja häirinnän, epäasiallisen käytöksen tai kiusaamisen kohteeksi joutunut urheilija voi olla yhteydessä ja saada apua. Palvelu on valtakunnallinen. Tukipalvelun lisäksi hankkeessa vahvistetaan lasten ja nuorten itsemääräämisoikeutta, lisätään vanhempien sekä valmentajien tietoja nuorten kokeman kiusaamisen, seksuaalisen häirinnän ja väkivallan ehkäisystä, kertoo erityisasiantuntija Kirsi Porras Väestöliitosta.

Myös Koripalloliitossa nähdään tärkeänä, että yhteisen palvelun kautta Väestöliiton ammattiosaaminen saadaan laajasti urheilijoiden käyttöön.

– On tärkeää, että olemme koripallon puolesta mukana tässä palvelussa. Oma Susijengimme on jo uraa uurtavasti ja esimerkillisesti puhunut yhdenvertaisuuden ja jokaisen yksilön tärkeyden puolesta, ja nyt saamme konkreettisen elementin, jonka avulla pystymme tarjoamaan apua ja tukea sitä mahdollisesti tarvitsevalle. Painotamme tässäkin asiassa ennakointia ja ennaltaehkäisyä, mutta myös ammattimaista osaamista ja resursointia, kun tarve sitä vaatii, Koripalloliiton seura- ja kilpailutoiminnan johtaja Susanna Strömberg sanoo Koripalloliiton sivuilla.

Lähde: Basket.fi