Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi valmennusjohtoineen on vahvistanut kahdentoista hengen miehistön alkaneen viikon olympiakarsintaturnaukseen Espanjan Valenciaan. Susijengi kohtaa turnauksessa tiistaina Bahaman ja torstaina Puolan.

Susijengin kokeneimpana pelaajana olympiakarsintoihin lähtee joukkueen kapteeni ja ikäpresidentti Sasu Salin, 33, jolla on tilillään 143 miesten maaottelua, 1403 maaottelupistettä, viidet EM-kisat sekä kahdet MM-kisat.

Vuoden 2022 EM-kisat ja vuoden 2023 MM-kisat on tilillään viisikollisella susipelaajia: Miro Little, Mikael Jantunen, Elias Valtonen, Alexander Madsen ja Edon Maxhuni. Viime kesän MM-kisoissa arvokisadebyyttinsä tehneistä pelaajista Olivier Nkamhoua ja Jacob Grandison ovat Valencian joukkueessa mukana.

Olympiakarsintajoukkueeseen on nimetty lisäksi Yhdysvalloista palaava ja ammattilaisuransa Karhu Basketissa aloittava Andre Gustavson, viimeiset kaksi kautta Espanjassa pelannut kevään 2022 Korisliigan MVP Remu Raitanen, Viron kansallisen liigan ja cupin mestari Severi Kaukiainen sekä 17-vuotias susidebytantti ja toisen polven susipelaaja Miikka Muurinen.

Lähde: Basket.fi