Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

Susijengin otteita pääsee seuraamaan heti tänä syksynä Ylen kanavilta, kun joukkue pelaa EM-kotikisoissaan Helsingissä. Kansainvälinen koripalloliitto uudistaa samassa yhteydessä kilpailujärjestelmäänsä ja läpi vuoden pelattavat karsinnat MM-kisoihin alkavat heti marraskuussa.

– Olemme olleet mukana Susijengin taipaleella alusta asti. Upeaa, että FIBA – (Suomen) Koripalloliiton vahvasti tukemana – halusi Ylen mukaan rakentamaan myös seuraavia askeleita tähän tarinaan. Maajoukkueurheilun ja -urheilijoiden näkyminen Ylen tarjonnassa on aivan toimintamme ytimessä, Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen kertoo Ylen tiedotteessa.

Kotikisojen huumaa aletaan nostaa jo kesällä, kun Yle näyttää Susijengin valmistavat maaottelut Latviaa (29.7.) ja Venäjää (25.8.) vastaan. EM-kisat alkavat elokuun viimeisenä päivänä.

– Haluamme tarjota suomalaisille urheilun suurimmat tunteet vapaasti katsottaviksi. Susijengin kotikisat on varmasti syksyn suomalainen urheilutapahtuma, Pokkinen jatkaa.

Lähde: Basket.fi