Kansainvälinen koripalloliitto (FIBA) julkaisi perjantaina miesten maajoukkueiden päivitetyn maailmanrankingin. Suomen Susijengi kipusi listalla viisi pykälää ja maailman 20 parhaan maan joukkoon.

Suomi kokosi nousuunsa tarvittavat lisäpisteet MM-kisaesiintymisestään. Susijengi voitti historiansa toisissa MM-kisoissa viidestä ottelustaan kaksi. Suomi saavutti kisoista paikan olympiakarsinnoissa, jotka pelataan ensi vuoden heinäkuussa.

Susijengi on harpponut maailmanlistalla isoja askeleita viimeisen vuoden aikana. Viime vuoden EM-kisoissa Suomi sijoittui sensaatiomaisesti kahdeksan parhaan joukkoon ensi kertaa 55 vuoteen. Ennen kyseistä temppua Suomi oli maailmanlistan sijalla 34.

Tuore maailmanmestari Saksa nousi FIBA-rankingissa ensi kertaa kolmen parhaan joukkoon. Suomalaiskanadalaisen Gordon Herbertin luotsaamat saksalaiset paransivat sijoitustaan peräti kahdeksalla pykälällä.

Listaykköseksi palasi USA, joka ohitti viime vuonna Euroopan mestaruuden voittaneen Espanjan, joka MM-kisoissa joutui tyytymään yhdeksänteen sijaan.

Eurooppalaisista maista vakuuttavimman kehitysloikan teki Suomeakin vastaan valmistavissa maaotteluissa pelannut Latvia, joka ponkaisi rankingissa peräti 22 sijaa ylöspäin sijalle kahdeksan. Latvia sijoittui historiansa ensimmäisissä MM-kisoissa viidenneksi. Suomen tuleva EM-karsintavastus Georgia paransi asemiaan 10 sijaa ja on nyt maailmanlistan 23:s.

Maailmanrankingissa huomioidaan maajoukkueiden kahdeksan edellisvuoden edesottamukset FIBA:n virallisissa kilpailuissa.