FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

Kataja pääsi suoraan karsintaturnauksen toiselle kierrokselle välierävaiheeseen, jossa se sai vastaansa israelilaisen Hapoel Haifan. Kataja taisteli pelissä mukana, mutta joutui lopulta tunnustamaan vastustajan paremmakseen lukemin 64-75 (33-43).

Hopkinsin ja Palmin Craiova aloitti ensimmäiseltä karsintakierrokselta ja kaatoi turnauksen isäntäjoukkue Jonavan 65-59 (38-33). Hopkins oli hyvässä iskussa heitettyään 13 pistettä, napaten neljä levypalloa ja antaen kaksi syöttöä. Topias Palmi saalisti kuusi pistettä, neljä levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa.

Välierässä Craiova kohtasi itävaltalaisen Kapfenberg Bullsin. Hopkins oli joukkueensa ykkösnimi heitettyään 21 pistettä ja tilastoi päälle viisi levypalloa, syötön ja kolme riistoa. Palmin tilastoriville kertyi kahdeksan pistettä, neljä levypalloa ja syöttö. Craiova kohtaa perjantaisessa finaalissa virolaisen Kalev/Cramon. Tuon ottelun voittaja etenee lohkovaiheeseen.

Ranskan liigassa Lassi Tuovin luotsaama Strasbourg oli jo toisen kerran tämän kauden aikana tositoimissa ja koki samalla toisen niukan tappionsa hävitessään Dijonin vieraana 92-100 (45-45).

Lähde: Basket.fi