Susijengi sai EM-kisojen kolmanteen ottelunsa suurta ennakkosuosikkia Serbiaa vastaan salama-alun, kun Edon Maxhuni upotti kymmenen pistettä neljään minuuttiin. Valmentajavelho Svetislav Pesicin komentama Serbia nykäisi kuitenkin seuraavan kolmeminuuttisen 14–0 ja petasi siten tiensä vastaansanomattomaan 100–70 (62–34) -voittoon.

Susijengi sai otteluun hurmosalun, kun Maxhuni liekitti neljässä minuutissa kymmenen pistettä ja huudatti viisituhatpäistä suomalaisyleisöä 15-10-johtoasemaan. Ilo oli kuitenkin ennenaikainen. Serbia viipaloi kirurgisen tarkoilla syötöillään susipuolustuksen kappaleiksi ja kiskoi 14-0-nykäisynsä siivittämänä johdon kymmeneen pisteeseen.

Ja lisää seurasi. Miehet liikkuivat, pallo kiersi pelaajalta toiselle. Susipuolustus oli jatkuvasti kaksi askelta jäljessä, kun Serbian johto kasvoi ensiksi 20, sitten 30 pisteeseen.

Tilastot kertovatkin kaiken olennaisen: Serbia heitti pelitilanneheittonsa 56,9% tarkkuudella, Susijengi 41,3%. Serbia haki 37 levypalloa, Susijengi 21. Pallonmenetyksiä Susijengille kirjattiin 19 kappaletta.

Susijengin korkeimmat tehot upotti Lauri Markkanen (18/7/5 syöttöä). Maxhuni (10/0/3 syöttöä) oli tulta ja tappuraa avausneljänneksellä ja Elias Valtonen (10/2) pysyi hetkittäin Serbian kyydissä. Päätösjaksolla parhaat tyylipisteet kirjasivat Ilari Seppälä (7/0/4 syöttöä) ja Topias Palmi (4/1).